Egy a kedvenc receptek közül:

Rakott saláta recept

Rakott saláta

> kedvenc-receptek.hu | 2012-07-13

A rakott saláta illik azokhoz az ételekhez, melyeket a nyári hőségben ajánlunk. A gyümölcsök, zöldségek és a belőlük készült ételek illenek inkább a nyári hőséghez, mint a nehéz, zsíros fűszeres húsételek. Igaz, ebben is van hús, de csak 16 szelet pulykasonka…

Rakott saláta receptje

Hozzávalók

16 szelet pulykasonka,
3 sárgarépa,
2 fehérrépa,
3 szem burgonya,
2 alma,
10-10 dkg csemege uborka és zöldborsó,
1 kis tubus majonéz,
1-1 teáskanál mustár és porcukor,
citromlé,
őrölt fehérbors, só.

Rakott saláta elkészítése

A krumplit, a sárga- és fehérrépát kis kockákra vágjuk, és megfőzzük.
A zöldborsót külön vízben főzzük meg.
Az uborkát, és a hámozott almát is kockákra vágjuk.
A majonézt összekeverjük a mustárral, majd porcukorral, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és hozzáadjuk a kihült zöldségeket, az almát, és az uborkát.
Óvatosan összekeverjük, 1 órán át hűtőben érleljük.
Tálaláskor adagonként 4-4 szelet pulykasonkát egymásra rétegezünk úgy, hogy mindegyik közé majonézes salátát teszünk.
Salátalevéllel, paradicsom gerezddel diszítjük.

Megosztom...Share on Facebook1Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someonePin on Pinterest0
Saláta receptek, egyéb ételek, italok a Kedvenc-receptek.hu weboldalon.

Hasonló receptek

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*