Receptek

Rakott saláta

Az édes receptek után térjünk vissza a nyárhoz. A rakott saláta illik azokhoz az ételekhez, melyeket a nyári hőségben ajánlunk. A gyümölcsök, zöldségek és a belőlük készült ételek illenek inkább a nyári hőséghez, mint a nehéz, zsíros fűszeres húsételek. Igaz, ebben is van hús, de csak 16 szelet pulykasonka…

A recept a gasztro könyvajánló alatt folytatódik!
Rakott saláta
Recept szerző: 
Recept típus: Saláták
 
Recept összetevők
  • 16 szelet pulykasonka,
  • 3 sárgarépa,
  • 2 fehérrépa,
  • 3 szem burgonya,
  • 2 alma,
  • 10-10 dkg csemege uborka és zöldborsó,
  • 1 kis tubus majonéz,
  • 1-1 teáskanál mustár és porcukor,
  • citromlé,
  • őrölt fehérbors
  • só.
Recept
  1. A krumplit, a sárga- és fehérrépát kis kockákra vágjuk, és megfőzzük.
  2. A zöldborsót külön vízben főzzük meg.
  3. Az uborkát, és a hámozott almát is kockákra vágjuk.
  4. A majonézt összekeverjük a mustárral, majd porcukorral, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és hozzáadjuk a kihült zöldségeket, az almát, és az uborkát.
  5. Óvatosan összekeverjük, 1 órán át hűtőben érleljük.
  6. Tálaláskor adagonként 4-4 szelet pulykasonkát egymásra rétegezünk úgy, hogy mindegyik közé majonézes salátát teszünk.
  7. Salátalevéllel, paradicsom gerezddel diszítjük.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: