A főtt pulykamellhez krumplit és zellert főzünk, majd szeletelés után összekeverjük a többi alapanyaggal és a hűtőben érleljük. Vigyázz, a diétás saláta recept nem csak ennyiből áll!
Pulykasaláta
Hozzávalók
- 60 dkg főtt pulykamell,
- 20 dkg burgonya,
- 20 dkg majonéz,
- 15 dkg zeller,
- 15 dkg alma,
- 3 evőkanál mustár,
- 3 dkg porcukor,
- 2 főtt tojás,
- 2 karika ananász,
- tárkonyecet,
- só.
Orosházi pulykasaláta elkészítése
- A pulykamellről a bőrt eltávolítjuk, a csontról a húst leszedjük, és vékony metéltre vágjuk.
- Hasonlóan daraboljuk a héjában főtt, megtisztított burgonyát, a főtt zellert és a hámozott almát.
- Az összevágott anyagokhoz adjuk a majonézt és a mustárt, porcukorral, sóval és tárkonyecettel ízesítjük.
- Lazán összekeverjük, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Tálaláskor tojás- és ananászkarikákkal díszítjük.