Egy a kedvenc receptek közül:

Padlizsánsaláta recept

Padlizsánsaláta

> kedvenc-receptek.hu | 2012-07-25

A padlizsánsaláta megint egy olyan salátarecept, amit elkészítés után önmagában – pontosabban vajjal és pirított kenyérrel – fogyaszthatunk. Ne felejtsük el, hogy még kemény legyen a padlizsán amikor felhasználjuk, mert amikor már puhulni kezd, akkor az íze megkeseredik! Kezdjünk neki a padlizsánsaláta elkészítésének!

Padlizsánsaláta receptje

Hozzávalók

4 padlizsán,
1 dl olaj,
1 citrom,
1 csokor petrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
12 dkg paradicsom,
őrölt bors, só.

Padlizsánsaláta elkészítése

A padlizsánokat közepes hőmérsékletű sütőben szárazon, kb. 20-25 percig sütjük, közben megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljanak, majd hideg vízbe tesszük, így héjukat könnyen eltávolítjuk.
Pépesre zúzzuk, majd kihűlve keverőtálba tesszük.
Sóval, borssal, olajjal,citromlével, petrezselyemmel és hagymával ízesítjük. Fakanállal habosra keverjük, majd belekeverjük az apró kockára vágott paradicsomot.
Jól lehűtve tálaljuk.
Vajat, és pirított kenyeret tálalunk hozzá.

Megosztom...Share on Facebook1Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someonePin on Pinterest0
Saláta receptek, egyéb ételek, italok a Kedvenc-receptek.hu weboldalon.

Hasonló receptek

  • Padlizsán reggelirePadlizsán reggelire A pirított padlizsánra ráöntjük a felvert tojásokat és rántottát sütünk belőlük. Ez a […]
  • PadlizsántokányPadlizsántokány A padlizsántokányhoz elkészítjük a pörkölt alapot a szalonnából, hagymából és […]
  • Saszlasaláta receptSaszlasaláta recept Sajttal, gyümölcsökkel készül a saszlasaláta, melyet a felhasznált népszerű […]
  • TojássalátaTojássaláta A tojássaláta a húsvéti és a húsvét utáni időszak kedvenc étele lehet. Ebben az […]
  • Paradicsomos halsalátaParadicsomos halsaláta A paradicsomos halsaláta receptünkre igazán érvényesek azok a megállapítások, hogy […]

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*