Egy a kedvenc receptek közül:

Padlizsánsaláta recept

Padlizsánsaláta

> kedvenc-receptek.hu | 2012-07-25

A padlizsánsaláta megint egy olyan salátarecept, amit elkészítés után önmagában – pontosabban vajjal és pirított kenyérrel – fogyaszthatunk. Ne felejtsük el, hogy még kemény legyen a padlizsán amikor felhasználjuk, mert amikor már puhulni kezd, akkor az íze megkeseredik! Kezdjünk neki a padlizsánsaláta elkészítésének!

A recept a gasztro könyvajánló alatt folytatódik!
Padlizsánsaláta
Recept szerző: 
Recept típus: Saláta
 
Sütés és a héjának eltávolítása után a padlizsán szeleteket pépesre zúzzuk, ízesítve habosra keverjük és adunk hozzá paradicsomot. Ez a padlizsánsaláta lényege.
Recept összetevők
  • 4 padlizsán,
  • 1 dl olaj,
  • 1 citrom,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 12 dkg paradicsom,
  • őrölt bors,
  • só.
Recept
  1. A padlizsánokat közepes hőmérsékletű sütőben szárazon, kb. 20-25 percig sütjük, közben megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljanak, majd hideg vízbe tesszük, így héjukat könnyen eltávolítjuk.
  2. Pépesre zúzzuk, majd kihűlve keverőtálba tesszük.
  3. Sóval, borssal, olajjal,citromlével, petrezselyemmel és hagymával ízesítjük. Fakanállal habosra keverjük, majd belekeverjük az apró kockára vágott paradicsomot.
  4. Jól lehűtve tálaljuk.
  5. Vajat, és pirított kenyeret tálalunk hozzá.

Hasonló receptek

  • Padlizsán reggelirePadlizsán reggelire A padlizsán mint a receptek főszereplője most köszönt be oldalunkra, eddig valahogy nem […]
  • PadlizsántokányPadlizsántokány A rövid padlizsán sorozatunk - egyenlőre - utolsó darabja a padlizsántokány. Mivel […]
  • Saszlasaláta receptSaszlasaláta recept Sajttal, gyümölcsökkel készül a saszlasaláta, melyet a felhasznált népszerű […]
  • TojássalátaTojássaláta A tojássaláta a húsvéti és a húsvét utáni időszak kedvenc étele lehet. Ebben az […]
  • Epres babapiskótaEpres babapiskóta Lassan kezdődik az eper - vagy ha jobban tetszik: szamóca - szezon. Az epres babapiskóta […]
Sütemény recepetek, egyéb ételek, italok a Kedvenc-receptek.hu weboldalon.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

Rate this recipe: