Padlizsánsaláta

A padlizsánsaláta megint egy olyan salátarecept, amit elkészítés után önmagában – pontosabban vajjal és pirított kenyérrel – fogyaszthatunk. Ne felejtsük el, hogy még kemény legyen a padlizsán amikor felhasználjuk, mert amikor már puhulni kezd, akkor az íze megkeseredik! Kezdjünk neki a padlizsánsaláta elkészítésének!

Padlizsánsaláta receptje

Hozzávalók

4 padlizsán,
1 dl olaj,
1 citrom,
1 csokor petrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
12 dkg paradicsom,
őrölt bors, só.

Padlizsánsaláta elkészítése

A padlizsánokat közepes hőmérsékletű sütőben szárazon, kb. 20-25 percig sütjük, közben megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljanak, majd hideg vízbe tesszük, így héjukat könnyen eltávolítjuk.
Pépesre zúzzuk, majd kihűlve keverőtálba tesszük.
Sóval, borssal, olajjal,citromlével, petrezselyemmel és hagymával ízesítjük. Fakanállal habosra keverjük, majd belekeverjük az apró kockára vágott paradicsomot.
Jól lehűtve tálaljuk.
Vajat, és pirított kenyeret tálalunk hozzá.

Hasonló receptek

  • Padlizsán reggelirePadlizsán reggelire A pirított padlizsánra ráöntjük a felvert tojásokat és rántottát sütünk belőlük. Ez a padlizsán reggelire recept lényege.
  • PadlizsántokányPadlizsántokány A padlizsántokányhoz elkészítjük a pörkölt alapot a szalonnából, hagymából és pirospaprikából, majd ebben pároljuk a padlizsánt. A […]
  • Gyümölcsös radichetta saláta receptjeGyümölcsös radichetta saláta receptje Nyári salátáink közül a gyümölcsös radichetta salátát ajánljuk figyelmükbe. A tikkasztó hőségben akár ebédre is kitűnő, hisz könnyű étel, […]
  • Saszlasaláta receptSaszlasaláta recept Sajttal, gyümölcsökkel készül a saszlasaláta, melyet a felhasznált népszerű csemegeszőlő-fajtáról neveztek el.
  • Zöldbabos lecsó receptjeZöldbabos lecsó receptje Nyáron, friss zöldségekből elkészítve az igazi a zöldbabos lecsó, melynek alapja a zöldpaprika, paradicsom és a zöldbab - pici […]
Posted in Saláta receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 + tizennyolc =