Padlizsánsaláta

By kedvenc-receptek.hu | 2012-07-25

A padlizsánsaláta megint egy olyan salátarecept, amit elkészítés után önmagában – pontosabban vajjal és pirított kenyérrel – fogyaszthatunk. Ne felejtsük el, hogy még kemény legyen a padlizsán amikor felhasználjuk, mert amikor már puhulni kezd, akkor az íze megkeseredik! Kezdjünk neki a padlizsánsaláta elkészítésének!

Padlizsánsaláta receptje

Hozzávalók

4 padlizsán,
1 dl olaj,
1 citrom,
1 csokor petrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
12 dkg paradicsom,
őrölt bors, só.

Padlizsánsaláta elkészítése

A padlizsánokat közepes hőmérsékletű sütőben szárazon, kb. 20-25 percig sütjük, közben megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljanak, majd hideg vízbe tesszük, így héjukat könnyen eltávolítjuk.
Pépesre zúzzuk, majd kihűlve keverőtálba tesszük.
Sóval, borssal, olajjal,citromlével, petrezselyemmel és hagymával ízesítjük. Fakanállal habosra keverjük, majd belekeverjük az apró kockára vágott paradicsomot.
Jól lehűtve tálaljuk.
Vajat, és pirított kenyeret tálalunk hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.