Joghurtos, csirkehúsos burgonyasaláta

Recept:

Sokat gondolkodtunk, hová is kategorizáljuk ezt a burgonyasalátát. Aztán Salamoni döntés született, saláta és hidegtál kategóriába is bekerült…

A kicsontozott, lebőrözött főtt csirkehúst, a megtisztított főtt krumplit külön-külön felkockázzuk, a héjas almát kisebb darabokra vágjuk. A lilahagymát nagyon vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A joghurtot sóval, borssal, mustárral és fokhagymával ízesítjük, majd beleforgatjuk az előkészített alapanyagokat.

Hozzávalók

  • 50 dkg héjában főtt burgonya,
  • 30 dkg főtt csirkehús,
  • 2 alma,
  • 10 dkg csemegeuborka,
  • 2 dl joghurt,
  • 1 kis fej lila hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • mustár,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Petrezselyemmel, és almagerezdekkel diszítjük a tetejét.

Trükk

Olvasva nagyon hamar készen van ez a saláta, ám a burgonyát még meg kell főzni, azt számítsuk bele. Mániám, hogy a krumplit csak héjában szabad főzni, sokkal ízletesebb marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 − négy =