Halsaláta olajos halból

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Halsaláta olajos halból, konzervből

Finom halétel a halsaláta konzervből

A halsaláta olajos halból egy igazán gyors vacsora lehet, az egészséges, egyszerű saláták kedvelői akár harminc perc alatt is elkészíthetik. A halsaláta konzervből készül, így a hal tisztításával sem kell bajlódni.

Mi tonhal és ringlit konzervet használtunk fel a saláta elkészítéséhez, így biztosan nagyon finom lesz a halétel. Ez az olajos hal recept azonban nem zárja ki más fajta halkonzerv felhasználását.

Miért gondoljuk, hogy ez egy egyszerűen elkészíthető saláta? Mert itt csak krumplit kell főzni, semmi mást! Lássuk hogyan készül a halsaláta konzervből, majd – hátha valaki nem tudja – a recept alján azt is lemondjuk, mi az az hozzávalók közt feltüntetett ringli.

A halsaláta olajos halból hozzávalók

  • 2 doboz olajos hal (tonhal),
  • 1 doboz ringli,
  • 15 dkg konzerv zöldbab,
  • 20 dkg főtt krumpli,
  • 1 csokor retek,
  • 1 kígyóuborka,
  • 1 hagyma,
  • 1 kukoricakonzerv,
  • salátalevél,
  • őrölt bors, mustár, só, olaj (az öntethez).

Halsaláta konzervből készítve recept

1. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk, a zöldbab levét leöntjük.
2. A kígyóuborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és felszeleteljük.
3. A hagymát finomra aprítjuk, a retket felkarikázzuk.
4. Az olajos halról és a ringliről a levet leöntjük, a halat feldaraboljuk.
5. Egy-két ringlit a vágott hagymával, 2 evőkanál ecettel, 2 evőkanál olajjal, egy teáskanál mustárral és a fűszerekkel jól összekeverünk.
6. A zöldségeket beleforgatjuk ebbe az öntetbe, a megmosott salátalevélre halmozzuk, elosztjuk rajta a haldarabokat és a ringlit.
7. A tetejét megszórjuk a konzerv kukoricával  és már kész is a halsaláta konzervből!

A hideg saláták közül nálunk talán ez a legnépszerűbb, egészséges halkonzerv recept. Fogyasztását vacsorára ajánljuk, tálalás előtt rövid ideig nem árt pihentetni, hogy az ízek összeérjenek!

A gyorsan, finomat és egészségeset akarók számára egy tökéletes megoldás a halsaláta olajos halból. Igaz, konzervből készül, amitől sokan idegenkednek, de friss zöldségeket is tettünk bele.

Fogyókúrázók gyűjteményébe is ajánlott: nyugodtan betehetik a diétás receptek elnevezésű mappájukba!

Ha van odahaza újhagyma, akkor azzal készítsd!

Ha nem tudod mi az a ringli

A ringli karikába tekert szardellafilé. A ringli konzervben kapribogyó köré tekerik és növényi olajban tartják. A wikiszótár szerint apró sós hal, amelyből több van gyűrű alakban feltekerve egy olajos konzervdobozban.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Halsaláta olajos halból
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Hal receptek, Saláta receptek Címke: , , , , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − három =