Halsaláta olajos halból

Halsaláta olajos halból - kukorica, olajos hal, kígyó uborka, retekA halsaláta olajos halból akár harminc perc alatt is elkészíthető, gyors recept. Elsősorban azoknak a háziasszonyoknak ajánljuk, akik nem akarnak a tűzhely mellett állni egész nap. Ennél az egyszerű salátánál csak krumplit kell főzni! A recept végén azt is elmondjuk, hogy mi az a ringli – hátha valaki nem tudja!

Halsaláta olajos halból hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 2 doboz olajos hal,
  • 1 doboz ringli,
  • 15 dkg konzerv zöldbab,
  • 20 dkg főtt krumpli,
  • 1 csokor retek,
  • 1 kígyóuborka,
  • 1 hagyma,
  • 1 kukoricakonzerv,
  • salátalevél,
  • őrölt bors, mustár, só, olaj (az öntethez).

Halsaláta olajos halból elkészítése

  1. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk, a zöldbab levét leöntjük.
  2. A kígyóuborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és felszeleteljük.
  3. A hagymát finomra aprítjuk, a retket felkarikázzuk.
  4. Az olajos halról és a ringliről a levet leöntjük, a halat feldaraboljuk.
  5. Egy-két ringlit a vágott hagymával, 2 evőkanál ecettel, 2 evőkanál olajjal, egy teáskanál mustárral és a fűszerekkel jól összekeverünk.
  6. A zöldségeket beleforgatjuk ebbe az öntetbe, a megmosott salátalevélre halmozzuk, elosztjuk rajta a haldarabokat és a ringlit.
  7. A tetejét megszórjuk kukoricával.

Ha nem tudod mi a ringli

A ringli karikába tekert szardellafilé. A ringli konzervben kapribogyó köré tekerik és növényi olajban tartják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy − 9 =