Halikrasaláta

Recept:

Karácsony és hal. Ha ez nem is egy igazi hal étel, azért jól illeszkedhet az ünnepi fogásokhoz.

A halikrát a sós, citromos, borssal, babérlevéllel és félbe vágott hagymával fűszerezett vízben megfőzzük, és a lében hagyjuk kihűlni. Az ikrát üvegtálra rendezzük, és leöntjük a tartármártással.

Hozzávalók

  • 50 dkg pontyikra,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 citrom,
  • 2 babérlevél
  • 3 dl tartármártás,
  • salátalevelek,
  • egész bors,
  • só.

Tálalás

Salátalevelekkel és citromkarikákkal díszítjük.

Trükk

Nincs. Jólétvágyat!

Hasonló receptek

  • Halsaláta olajos halbólHalsaláta olajos halból A halsaláta olajos halból akár harminc perc alatt is elkészíthető, gyors recept. Elsősorban azoknak a háziasszonyoknak ajánljuk, akik nem […]
  • Rokfortos sült burgonya receptjeRokfortos sült burgonya receptje Először megsütjük a krumplit, majd elkészítjük a rokfort sajtos szószt, amivel később leöntjük a burgonyákat.
  • Gyümölcsös radichetta saláta receptjeGyümölcsös radichetta saláta receptje Nyári salátáink közül a gyümölcsös radichetta salátát ajánljuk figyelmükbe. A tikkasztó hőségben akár ebédre is kitűnő, hisz könnyű étel, […]
  • Joghurtos, csirkehúsos burgonyasalátaJoghurtos, csirkehúsos burgonyasaláta Recept: Sokat gondolkodtunk, hová is kategorizáljuk ezt a burgonyasalátát. Aztán Salamoni döntés született, saláta és hidegtál […]
  • Citromos, sajtos fejes salátaCitromos, sajtos fejes saláta A saláta receptek elkészítésével nem sok gond van, így van ez a citromos, sajtos fejes saláta esetében is. Ha nagyon leegyszerűsítjük, […]
Posted in Saláta receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × egy =