Halas fejes saláta

Itt a kánikula, a nyár közepén járunk, az esti partikon a sok nyárson és roston sült ételtől teljesen eltelítődtünk. Felüdülést jelent ilyenkor egy jó halas fejes saláta, mert az ilyen jellegű ételek nem viselik meg a gyomrot, sőt, kánikula idején különösen jól eshetnek. Az alapanyagok közül a hal most konzerv lesz, a saláta mellé pedig paradicsomot és újhagymát is teszünk, hogy minél nagyobb vitamindózis kerüljön a szervezetbe.

Halas fejes saláta receptje

Hozzávalók

4 kisebb saláta,
2 doboz olajoshal,
4 paradicsom,
1 csokor újhagyma,
4 evőkanál olaj,
citrom.

Halas fejes saláta elkészítése

A salátákat alaposan megmossuk, és a közepükből úgy tépünk ki leveleket, hogy az ép külső levelekből annyit hagyunk, hogy az olajos salátát később visszatölthessük.
A saláta torzsáját egyenesre vágjuk, hogy megálljon a tányéron. A kiszedett leveleket apró darabokra tépkedjük, a hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk.
A zöldségeket egy tálba tesszük, és átforgatjuk citromlével ízesített olajjal, majd beletöltjük a salátába. a lecsurgatott olajoshalat darabora tördeljük, közben a gerincet eltávolítjuk, és megrakjuk vele a saláták tetejét.
Citromkarikával diszítve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + húsz =