Gyümölcsös radichetta saláta receptje

Nyári salátáink közül a gyümölcsös radichetta salátát ajánljuk figyelmükbe. A tikkasztó hőségben akár ebédre is kitűnő, hisz könnyű étel,  ízletes, ráadásul lédús, ami ugyancsak hasznos a kánikulai melegben. Ilyenkor a szervezetünk is jobban kívánja a könnyű nyári ételeket, adjuk hát meg neki!

Mi így készítjük:

Gyümölcsös radichetta saláta receptje

Hozzávalók

  • 2 fej radichetta saláta,
  • 4 savanykás alma,
  • 2 db őszibarack,
  • 10 dkg dió,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 0,5 dl fehérbor,
  • őrölt bors, só.

A gyümölcsös radichetta saláta elkészítése

  1. A salátát megtisztítjuk, mossuk, majd metéltre vágjuk.
  2. Az almákat kimagozzuk, felszeleteljük és a meghámozott, gerezdekre vagdalt barackokkal együtt a salátához keverjük.
  3. Az egész diógerezdeket kiválogatjuk, a többit durvára vágjuk.
  4. Elkészítjük a salátaöntetet: a fehérborban elkeverjük a citromlevet, az olívaolajat, sóval, borssal fűszerezzük és belekeverjük a durvára vágott diót.
  5. A salátát az öntettel összeforgatjuk és a tetejét diógerezdekkel díszítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három + négy =