Görög saláta

Görög saláta - frissítő tavaszi ételFrissítő tavaszi ételeink közül következzen a görög saláta receptje. A hosszú téli hónapok után üdítő lehet a vitamindús, sajtos saláta fogyasztása. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Görög saláta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 4 paradicsom,
  • 2 közepes uborka,
  • 1 fej lilahagyma,
  • 1 fejes saláta,
  • 4 szál újhagyma,
  • 20 dkg feta sajt,
  • 20 dkg juh sajt,
  • 2 zöldpaprika,
  • 15 dkg olajbogyó,
  • 4 evőkanál olívaolaj,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • só.

Görög saláta elkészítése

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot,paprikát, uborkát és a lilahagymát felszeleteljük.
  2. A saláta leveleit nagyobb darabokra tépkedjük.
  3. Az előkészített alapanyagokat berakjuk egy salátás tálba.
  4. A vékonyan felkarikázott újhagymát belekeverjük a citromlével elkevert olajba, kissé megsózzuk, hozzáadjuk az olajbogyót, a salátára öntjük és óvatosan összekeverjük.
  5. A feta sajtot felkockázzuk, a juhsajtot kisebb darabokra tördeljük és a tetejére tesszük.

Hasonlók

Kategória: Saláta receptek Címkék: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

10 − 4 =