Baconszalonnás madársaláta

Recept:

A baconszalonnás madársaláta nem túl nehéz étel, a szalonna ellenére. A madársaláta a tavasz kedvelt zöldségféléje. Ezzel a recepttel kívánunk Boldog születésnapot Zsuzsinak, lelkes recept küldőnknek!

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük, és a tepertőt kiszedjük. A megmosott madársalátát lecsöpögtetjük, leszárítjuk, és egy salátás tálba tesszük. A retket, újhagymát, paprikát a salátához karikázzuk. A szalonnazsírból 3 kanállal kiveszünk, citromlével, sóval borssal, mustárral, zúzott fokhagymával ízesítjük, beleforgatjuk a salátát, és szalonnatepertővel megszórjuk a tetejét.

Hozzávalók

  • 40 dkg madársaláta,
  • 20 dkg bacon,
  • 2 csokor retek,
  • 3 szál újhagyma,
  • 1 piros paprika,
  • 1 citrom leve,
  • 1 teáskanál mustár,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors.

Tálalás

Salátás tálban.

Trükk

A madársalátáról azt tartják, hogy enyhe hashajtó hatása van.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − hét =