Fasírt rúdban, sütőben sütve: Felszeleteltem az egyben sült fasírtot

Fasírt rúdban, sütőben sütve

A fasírt rúdban sütve, egyben készítjük el, azaz nem készítünk a darált húsos masszából pogácsákat, hanem tepsibe rakjuk, majd megsütjük a sütőben.

Olvasd tovább
Rakott krumpli kolbásszal

Rakott krumpli kolbásszal

A rakott krumpli kolbásszal, tojással és tejföllel készül, a magyar konyha egyik hagyományos étele. A recept képekkel és részletes leírással olvasható, aki most kezd főzőcskézni, az is bátran belevághat az elkészítésébe!

Olvasd tovább
Majonéz készítése házilag: Sült krumpli majonézzel

Majonéz készítése házilag

A házi majonéz készítés nem túl divatos foglalatosság mostanában, mivel mindenki megtalálta már a kedvenc márkáját és inkább megveszi a boltban, minthogy a majonéz recepttel bíbelődjön odahaza. Pedig megéri a fáradtságot! A receptben találsz tippeket, hogy a Te majonézed legyen e legtökéletesebb.

Olvasd tovább
Fasírt recept: Hidegtálra, főzelékekhez, vagy önállóan körettel is nagyon finom a fasírt

Fasírt recept

A recept alapján tökéletes fasírtot tudsz készíteni! A pontos mennyiségek mellett részletes leírást adunk, lépésről lépésre elmondjuk mit hogyan csinálj.

Olvasd tovább
Tojáslikőr recept - tojáslikőr házilag

Tojáslikőr recept

Egy nagyon egyszerű de nagyon finom tojáslikőr recept tejjel, tejszínnel és pálinkával, vagy más alkoholos itallal. Próbáld meg elkészíteni házilag, meglátod olcsóbb és finomabb lesz mint a bolti ital!

Olvasd tovább
Nokedli: zsiradékban átforgatva

Nokedli

Nokedli, vagy más néven galuska az egyik legnépszerűbb köretünk, a nokedlis ételek sokunk kedvencei. Pörköltekhez kiváló, de önállóan is megállja a helyét, például tojásos galuskaként…

Olvasd tovább
Tojáspörkölt: friss tojásból, vagy akár húsvéti tojásból is készíthető

Tojáspörkölt

A vegetáriánus ételek közül húsvét táján a tojáspörkölt jó recept lehet egy gyors vacsora elkészítéséhez. Ünnepek után közvetlenül akár a megmaradt húsvéti tojások is felhasználhatók az elkészítéséhez. Laktató étel, holott hús nélkül készül!

Olvasd tovább
Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Párolt vese velővel

Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a velőt, majd…

Olvasd tovább
tökös receptek | kedvenc-receptek.hu

Kapros tök tejfölös tojással sütve

Reszelt sajtot is használunk, a kaprot pedig csak tálalás előtti ízesítésre használjuk a kapros tejfölös tojásos tök elkészítése során. Hogyan? Mutatjuk:

Olvasd tovább
Sonkával és sajttal sült tojás

Sonkával és sajttal sült tojás

A gyors és egyszerű tepsis rakott tojás egy laktató finomság. Összesen 10 darab tojást használunk fel az elkészítéséhez, amiből nyolcat sütés előtt meg kell főzni…

Olvasd tovább
Francia tepsis burgonya

Francia tepsis burgonya

Ebben a tepsis rakott ételben egy csepp hús sincs. Van benne viszont 6 darab tojás: négy főtt és kettő nyers…

Olvasd tovább
gomba, gombás étel, csiperkegomba, csiperke alapanyag

Tojáslepény gazdagon receptje

A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept elkészítése során olyan serpenyőre lesz szükségünk, amit a sütőbe is be tudunk tenni, azaz nem műanyag a nyele.

Olvasd tovább
Zöldbab alapanyag, zöld színű zöldbab

Rakott zöldbab pörkölttel receptje

A zöldséges ételek fogyasztása a kánikula idején különösen ajánlott, így a rakott zöldbab is jól fog esni a meleg napokon. Hogy a maradék pörköltet is fel tudjuk használni hozzá, az meg csak hab a tortán!

Olvasd tovább
Tojásleves | kedvenc-receptek.hu

Tojásleves

A tojásleves egy olyan étel, ami akkor is elkészíthető, ha alig van valami odahaza a hűtőszekrényben, vagy az éléskamrában. Többféleképpen készül, mi a hagyományos receptet adjuk közre, melyhez fűszeres rántást használunk. Azt is elmondjuk, hogy kell az hagymás, pirospaprikás rántást elkészíteni.

Olvasd tovább
Tojásos nokedli recept: Céklasalátával kínáltuk

Tojásos nokedli (tojásos galuska) recept

Tojásos nokedli (tojásos galuska) akkor kerül a legtöbbször a terített asztalra, amikor tavasszal már kapható a friss fejes saláta! Az egyik kedvenc ételünk, ami akkor igazán finom, ha sikerül arany sárga, friss falusi tojással készíteni!

Olvasd tovább
Töltött csirkecomb recept

Töltött csirkecomb

Sokféle töltelékkel készülhet a töltött csirkecomb, mi az egyszerűbb receptet, a zsemlés töltelékeset készítettük el. Lépésről lépésre leírtuk, mit és hogyan csinálj, így te is könnyen elkészítheted.

Olvasd tovább
hímes tojás, főtt tojás, húsvéti tojás | kedvenc-receptek.hu

Tojássaláta

A tojássaláta a húsvéti és a húsvét utáni időszak kedvenc étele lehet. Ebben az időszakban gyakrabban fogyasztunk tojásból készült ételeket, másrészt a locsolók által el nem vitt hímes tojások egyszerűen felhasználhatók egy finom saláta elkészítéséhez! + egy tipp a receptben.

Olvasd tovább
Sonkával rakott burgonya receptje

Sonkával rakott burgonya

Húsvét közeledtével divatosak a sonkás, tojásos ételek. A sonkával rakott burgonya receptje mindkét alapanyagot tartalmazza.

Olvasd tovább
levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Karácsonyi borleves

Kellemes ünnepi leves a fehér borból készült karácsonyi borleves. Előmelegített edénykében, forrón tálaljuk!

Olvasd tovább
Stefánia vagdalt | kedvenc-receptek.hu

Stefánia vagdalt

A Stefánia vagdalthoz hagymát pirítunk, megfőzzük a tojásokat. Ezután összedolgozzuk a vagdaltat, majd beleágyazzuk a tojásokat és készre formázzuk a vizes kezünkkel.

Olvasd tovább
Rostélyos, rostélyos receptek | kedvenc-receptek.hu

Bifsztek tükörtojással

Rostélyon készült tavaszi étel, így készül a bifsztek tükörtojással. Tálaláskor a hússzeletekre 1-1 tükörtojást helyezünk. Friss idénysalátát kínálunk hozzá.

Olvasd tovább

Zöldborsófőzelék tükörtojással

A zöldborsófőzelék természetesen más feltéttel is fogyasztható, mi a menzák tipikus tükörtojását ajánljuk hozzá. Sült hússal, kolbásszal is előszeretettel fogyasztjuk ezt a kicsit édeskés főzeléket.

Olvasd tovább

Palacsintafalatok

Recept: Rendszeres olvasóink tudják, hogy a sós palacsinta receptjénél szóltam, hogy ezt még többször hasznosítjuk. A palacsintafalatok is az említett recept alapján készíthető el.

Olvasd tovább