levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Hegyaljai tarkabableves

A hegyaljai tarkabableves fő hozzávalói – a tarkabab mellett – a füstölt kolbász és a savanyú káposzta. Sűrű. laktató leves, amit érdemes elkészíteni.

Ital receptek: Ital, italok, koktélok, forralt bor

Grog recept

Egyik kedvenc forró italunk a grog, ami többféleképpen elkészíthető, de a fő eleme, ami a hagyományos, a fűszeres és az egyéb jelzőkkel illetett grogban is benne van, az a rum. Ha nem kóstoltad még, próbáld ki!

Mézeskalács

Karácsonyi mézeskalács

A mézeskalács a karácsony elmaradhatatlan kelléke, az ünnepek alatt a fenyő, a fahéj, az alma és a méz az, aminek az illata belengi a jó meleg otthonunkat. Készítsd el és díszítsd a receptben felsorolt tippek alapján!

hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek | kedvenc-receptek.hu

Karácsonyi mandulás pisztráng

Ha karácsonyra nem valamilyen hagyományos ételt szeretnél elkészíteni, akkor próbáld ki a mandulás pisztrángot! Szinte pillanatok alatt kész, egyszerűen elkészíthet halétel.

Édes sütemények, édes sütemény receptek

Narancsos túrótorta

Ennek a tortának az alapja a piskóta. Ezt magunk is süthetjük, de ha gyorsítanánk az édesség elkészítésén, akkor vehetjük is. Karácsonyi édességnek ajánljuk.

Szárnyas receptek: liba, kacsa, pulyka

Májjal töltött pulykamell

A májjal töltött pulykamellhez libamájat használunk, ez kerül az elősütött melle húsába. A májat is megsütjük, így töltjük be a pulykamellbe. Nézd meg a részletes receptet!

Csülök, Sertéscsülök csontozva

Székely sertéscsülök

Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0Tudja-e valaki, hogy ennek a karácsonyi ételnek van-e köze székelyföldhöz? Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak nevükben székelyek, ám nem onnan származnak. Ilyen étel például a székely káposzta, melyet Petőfi keresztelt székellyé. A csülköt megsózzuk, sütőtepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz, majd tálra […]

Fűszeresebb forralt bor recept

Négy személyre, vörös borból készítjük ezt a fűszeresebb forralt bort. Próbáld ki, semmi különösen nehéz nincs a receptben!

Forralt bor fehér borból:Édes fehér borból készítjük

Forralt bor fehér borból

A forralt bor elkészítéséhez ezúttal édes fehér bort használunk. Hagyományosan készítjük el, semmi különlegesség nincs benne, tehát bátran ajánljuk otthoni elkészítésre!