Zöldborsóleves galuskával, sárgarépával és petrezselyemmel. A friss tavaszi zöldségek utánozhatatlan ízt adnak ennek a finom levesnek. Tavasszal nem illik egy ilyen ételt mirelitből készíteni! (Egyébként szabad...)
Tavaszi ételek
A hosszú téli hónapok után az ember szervezete már vágyik valami friss, tavaszi ételekre. Amint lehet a piacon friss kint termesztett zöldséget kapni, a konyhába is beköszönt a jó idő.
Hogy mit készítsünk ezekből a remek, vitamindús alapanyagokból?
A medvehagymás recepteket imádjuk, de érdemes a teljes kínálatot végig nézni! Az általunk ajánlott tavaszi ételek között szerintem mindenki megtalálja a maga kedvencét!
Tavaszi receptek, tavaszi ételek
Lágy tojáskrém
Gyors, egyszerű szendvicskrém: ez nem más, mint a lágy tojáskrém recept. A tojás főzéssel együtt is kész 20 perc alatt! Próbáld ki!
Vegán medvehagyma-krémleves
Egyszerű, vegán medvehagyma-krémleves recept növényi tejszínnel. Hamar elkészíthető, friss tavaszi leves. Próbáld ki!
Töltött krumpli
A töltött krumpli finom és mégis egyszerű recept, ami akár maradékokból is elkészíthető. Csak egy kis kreativitás kell hozzá és máris kész az isteni kaja!
Slambuc recept
Kolbásszal, lebbencstésztával készítünk slambucot, ráadásul a szabadban. Nézd meg a receptet és próbáld ki!
Vegán muszaka (rakott padlizsán)
A vegán muszakának az elkészítése során kicsit előfőzünk, kicsit elősütünk, majd az alapanyagokat egy tűzálló tálba összerakva készre sütjük. Lépésről lépésre és képekkel segítek elkészíteni, nézd meg a receptet!
Medvehagymás pogácsa
Ebben a receptben a medvehagymás pogácsa sajtos, hajtogatott változatát találod. Élesztővel és krémfehérsajttal készül, ettől lesz finom omlós lesz a tészta, ha úgy csinálod, ahogy itt leírtam.
Egyszerű meggyes pite
Gyorsan elkészül az egyszerű meggyes pite, az egyik legfinomabb házi süti friss gyümölcsből nyár elején. A pontos mennyiségek és a részletes recept képekkel segít, így te is el tudod készíteni!
Tojáspörkölt
A vegetáriánus ételek közül húsvét táján a tojáspörkölt jó recept lehet egy gyors vacsora elkészítéséhez. Ünnepek után közvetlenül akár a megmaradt húsvéti tojások is felhasználhatók az elkészítéséhez. Laktató étel, holott hús nélkül készül!
Tavaszi diétás ételek, fogyókúra tippek
Diétás ételek a tavaszi időszakban bőségesen állnak rendelkezésünkre. Fogyókúrás tanácsokkal tele a padlás, de nincs az a rakott szekér, amire ne férne fel több... Olvasd el fogyókúrás tippjeinket, biztosan találsz általad is hasznosíthatót köztük!
Burgonyapüré leves receptje
A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.
Zöldséges chilis tészta
Egy tepsiben friss tavaszi zöldségekkel halmozzuk fel a zöldséges chilis tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal és összesütjük.
Krumplileves
Krumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! Ehhez a recepthez rántást kell készíteni!
Sajttekercs
Sajtos vegetáriánus receptünk friss sárgarépával készül. A sajttekercs hamar megvan, ám egy napig jó ha a hűtőszekrényben pihentetjük.
Tavaszi tarhonyás hús
A tavaszi tarhonyás hús friss zöldségekkel készült finom étel. A receptben szerepel zöldpaprika, zöldborsó, paradicsom és sárgarépa is! A részletes leírás alapján te is kipróbálhatod, egy finom egytálétel lesz az eredmény!
Sertésflekken
Sertésflekken receptünket fatányérra álmodtuk meg.Tavasszal és nyáron ez a recept a szabadban is elkészíthető, ahol természetesen finomabbra készül az étel. További tippek az elkészítéshez a recept végén!
Párolt tengeri hal zöldségágyon
Párolt tengeri hal zöldségágyon akkor néz ki ízlésesen, ha a főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Hogy hogyan készül? Tessék a recept:
Színes saláta
Színes saláta receptünkhöz sokféle finom, friss tavaszi zöldséget használunk. Egy egészséges étel, melynek fő színeit a fekete olajbogyó, a lila hagyma és a piros paradicsom adja.
Tejszínes zöldborsópüré
A tejszínes zöldborsópüré finom friss tavaszi köret, elsősorban sült szárnyasokhoz ajánljuk. Forrón tálalva az igazi.
Kapormártás
A kapormártás finom tavaszi recept, melyet önállóan is és húsok mellé is fogyaszthatunk. Friss tavaszi recept egy használható tippel a kedvencek között!
Sóskafőzelék, sóskamártás
Sóskamártás, vagy sóskafőzelék? Az igazság az, hogy többen, többféleképpen nevezik ezt a friss tavaszi ételt. Nekünk inkább a mártás a szimpatikus és főtt marhahússal, főtt burgonyával fogyasztjuk.
Zöldbabos metélt gombával
Tavaszi ételeink közül a zöldbabos metélt gombával díszítve recept igazi csemege lesz a tésztakedvelők körében. Az étel elkészítéséhez friss zöldségeket használjunk, amennyiben módunk van rá!
Virslis saláta
Könnyű étel a virslis saláta, csupa friss tavaszi zöldséghez keverjük a virslit. Csak előkészítjük a hozzávalókat, összekeverjük, majd a fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Sonkával töltött burgonya
A sonkával töltött burgonya tojással készül, azaz tavaszi, azon belül húsvéti ételnek szánjuk. Az ünnepek után is jól jöhet, amikor a megmaradt sonkával kell kezdenünk valamit. Készítsük el ezt a finom, egyszerű receptet!