Vendégváró sonkás kifli

Igazi szilveszteri vendégváró falatkákat készíthetünk egy kis ötletességgel, amihez a karácsonyról megmaradt főtt füstölt húst is felhasználhatjuk.

szendvics recept

Töltött kifli falatkák

Miből lehet a legfinomabb falatkákat elkészíteni a szilveszteri bulira? Töltött kifliből, melyet – miután megtöltöttük – egy-egy falat nagyságúra szeletelünk.

Borban párolt sonka

A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.

Sonkával és sajttal sült tojás

Sonkával és sajttal sült tojás

A gyors és egyszerű tepsis rakott tojás egy laktató finomság. Összesen 10 darab tojást használunk fel az elkészítéséhez, amiből nyolcat sütés előtt meg kell főzni…

zeller - Egy finom rakott zeller?

Rakott zeller

A rakott zeller lényege röviden: a főzőlével besamelt készítünk, kicsit megbolondítjuk, majd ráöntjük a sonkás zeller rétegre. Reszelt sajttal meghintve sütjük.

saláták, saláta receptek, saláta receptje

Diós almás sonkasaláta receptje

Ritkán élünk azzal a lehetőséggel, hogy főételek, saláták alapanyagaként is felhasználjuk a gyümölcsöket. A diós almás sonkasaláta egy üdítő kivétel.

Sonkával töltött burgonya

Sonkával töltött burgonya

A sonkával töltött burgonya tojással készül, azaz tavaszi, azon belül húsvéti ételnek szánjuk. Az ünnepek után is jól jöhet, amikor a megmaradt sonkával kell kezdenünk valamit. Készítsük el ezt a finom, egyszerű receptet!

Pizza, sonkás pizza, pizza recept

Sonkás pizza

Sonkás pizza receptünk töltelékét, ízesítését kedvünk szerint variálhatjuk. Mi egy kipróbált recept mellett tettük le a voksunkat, ezt ajánljuk figyelmébe.

Rántott hústekercs, gordon bleu

Prágai hústekercs

A főtt-füstölt sonka helyett főtt-füstölt tarjából, vagy hasonló termékből is elkészíthető a prágai hústekercs. Ez a recept egy újabb tipp a húsvéti maradék felhasználására!

Sós palacsinta

Sonkával rakott palacsinta

A húsvét hagyományos ételei a bárány, a kalács a sonka és a tojás. Utóbbi kettőt használtuk fel a hagyományosnak nem mondható, ám rendkívül finom sonkával rakott palacsinta elkészítéséhez.