Egri vár, Egri bikavér,

Egri birkacomb

A egri birkacomb az egri jelzőt azért kapta, mert a recept szerint az egri vár alatt nevelkedett, ott szüretelt szőlő levét, az egri bikavért kell a húshoz önteni, hogy megkapja a maga sajátságos ízét. Az talán mindegy, hogy melyik birka farm adja a birkacombot, de a bor legyen egri bikavér! Boros receptünket szüretre ajánljuk.

Szüreti húsosfazék | kedvenc-receptek.hu

Szüreti húsosfazék

Szüreti húsosfazék receptünket őszi húsosfazékként is szokták emlegetni. Levesünk – amellett hogy húsos – csülkös, káposztás, szalonnás is.

Szüret, szüreti receptek, szüreti ételek | kedvenc-receptek.hu

Szüreti góbépaprikás

A szüreti góbépaprikás egy birkából készült finomság, kedvelt székelyföldi, paprikás étel. Hagymát pirítunk, megpároljuk a birkahúst, a babot, végül behabarjuk. Szüretre (is) ajánljuk!

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Szőlőcsősz levese

Szüreti ételeink közül a szőlőcsősz levese nem maradhat ki a kínálatból. Az őszi leves receptek jól illeszkednek a szőlőszedés forgatagához. Így készül: előbb húsgombócokat főzünk, majd a lét besűrítjük.