Bacon szalonnás csirkecomb: barnára sütjük

Bacon szalonnás csirkecomb egyszerűen

Ha egy omlós tepsis csirke receptet kerestél ebédre vagy vacsorára, akkor a bacon szalonnás csirkecomb pont neked való! Ha még soha semmit sem sütöttél önállóan, ezt a receptet akkor is kipróbálhatod, hiszen annyira egyszerű elkészíteni.

Olvasd tovább
Pezsgő, szilveszter, ital, koccintás

Ha tudod mit iszol, talán vállalható maradsz szilveszterkor

A szilveszter és az alkoholfogyasztás összetartozó fogalmak, vannak akik egész évben önmegtartóztatásban élnek, de az év végi buliban elengedik magukat. Ilyenkor jön a képszakadás, a vállalhatatlan viselkedés és az egyéb, másnapra roppant kínossá váló dolgok. A következő információk abban segítenek, hogy ne kelljen a kijózanítóban kezdened az új évet!

Olvasd tovább
Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Borban párolt sonka

A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.

Olvasd tovább
Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Egészben párolt sertésmáj

Egészben készítjük el, tehát nem szeleteljük, de azért borban megpároljuk a sertésmájat. Hogy finomabb legyen, megtűzdeljük szalonnával is…

Olvasd tovább
Kedvenc receptek: sütemények, ételek, italok

Ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva

Egy különleges karácsonyi vacsorához olyan étel kell, amit korábban talán nem készítettünk el. Az ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva pont megfelelő lenne? Lássuk a receptet!

Olvasd tovább
Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Mustáros sertéscombgombás raguval

Egyben sütjük meg a szaftos, mustáros sertéscombot, miközben úgy készítjük el a köretet, hogy a hús mellé adagoljuk a gombát és a burgonyát. Sütés közben borral locsolgatjuk!

Olvasd tovább
levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Borleves

A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb leves receptünk következik!

Olvasd tovább
levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Karácsonyi borleves

Kellemes ünnepi leves a fehér borból készült karácsonyi borleves. Előmelegített edénykében, forrón tálaljuk!

Olvasd tovább
almabor, bor, almás bor, forralt almabor télire

Forralt almabor télire

Hideg téli napokra ajánlott a hagyományosnál kicsit édesebb forraltbor különlegesség, a forralt almabor.

Olvasd tovább

Borsos tokány

A borsos tokány egy sűrű szaftú, borsos, magyaros sült, melyet főtt burgonyával vagy rizzsel tálalunk a recept szerint. Ez a leírás egy kis vörösbort is tartalmaz, hogy még inkább kiemelje a marhahús ízét!

Olvasd tovább
csirke, csirke recept, csirke receptek, csirkés receptek, csirkés ételek, csirke étel | kedvenc-receptek.hu

Vincellér csirkéje

Naná hogy szüreti étel a Vincellér csirkéje, de tudják-e hogy ki az a vincellér? Ő a szőlőtermesztő és a pincemester egy személyben. Régebben állandó cseléd látta el ezt a feladatot, aki ezért évi rendes fizetést kapott az urától.

Olvasd tovább
Egri vár, Egri bikavér,

Egri birkacomb

A egri birkacomb az egri jelzőt azért kapta, mert a recept szerint az egri vár alatt nevelkedett, ott szüretelt szőlő levét, az egri bikavért kell a húshoz önteni, hogy megkapja a maga sajátságos ízét. Az talán mindegy, hogy melyik birka farm adja a birkacombot, de a bor legyen egri bikavér! Boros receptünket szüretre ajánljuk.

Olvasd tovább
Aranygaluska vaníliasodóval vagy borsodóval

Borsodó

Így készül a borsodó: Kis lángon gőz fölött főzzük fel a bor, víz, tojássárgája és a többi összetevő keverékét. A mazsolát akár el is hagyhatjuk a borsodóból. A többit a receptben olvashatják…

Olvasd tovább
Paradicsomos-húsos lasagne

Sonkás lasagne

A sonkás lasagne készítése során a tésztát készen vesszük, csak a tölteléket és a besamelmártást kell elkészítenünk. Az pedig nem túl nehéz!

Olvasd tovább

Nyúlpástétom

Recept: Hogy történt magam sem értem, de húsvéti ételeink közé felvettük a nyúlpástétom receptjét. Talán nem véletlenül…

Olvasd tovább
Ital receptek: Ital, italok, koktélok, forralt bor

Mandarin bólé

Recept: A folyadékbevitel mindig nagyon fontos. Természetesen az alkohol tartalmú italok esetén csak mértékkel! A mandarin bólé a tavaszt- és a húsvétot várók itala.

Olvasd tovább
csirke, csirke recept, csirke receptek, csirkés receptek, csirkés ételek, csirke étel | kedvenc-receptek.hu

Farsangi részeges csirke

A farsangi részeges csirke egyben sült finomság, azaz nem kell bajlódni a darabolással. Viszont nagyon kell figyelni a sütésnél, hogy le ne tapadjon a tepsi aljára! Van is egy tippünk, mivel lehet ezt elkerülni.

Olvasd tovább
Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Újévi sertésborda

Az újévi sertésborda karajból és savanyú káposztából készül, de virslit és füstölt szalonnát is találunk a hozzávalók között. Készítsd el ezt a nagyon finom sertés receptet!

Olvasd tovább
Ital receptek: Ital, italok, koktélok, forralt bor

Forró gyomorkeserű

Recept: Év végén a karácsony eléggé megviselte a gyomrot, és hamarosan jön a szilveszter és az Újév, ami megint csak nem kicsi próbatétel! Ebben az egyenlőtlen küzdelemben a gyomorkeserű mindig jól jöhet.

Olvasd tovább
Ital receptek: Ital, italok, koktélok, forralt bor

Szultán serlege

Recept: Miért is szerepel a szultán ebben a szilveszteri gyümölcsös koktélban? Fogalmam sincs, de jól hangzik.

Olvasd tovább
Ital receptek: Ital, italok, koktélok, forralt bor

Grog recept

Egyik kedvenc forró italunk a grog, ami többféleképpen elkészíthető, de a fő eleme, ami a hagyományos, a fűszeres és az egyéb jelzőkkel illetett grogban is benne van, az a rum. Ha nem kóstoltad még, próbáld ki!

Olvasd tovább