Császármorzsa

Most végre megtudod, honnan kapta a nevét egy-egy híres étel!

Több étel is olyan elnevezést kapott, ami arra utal, hogy kitalálója, vagy egy híresség az elnevezés alapja. Az ízek és a tálalás szempontjából szinte lényegtelen hogy hívják az ételt, azonban mégis furdalt a kíváncsiság, honnan kapta a nevét egy-egy híres étel.

Olvasd tovább
levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Jókai-bableves

A híres névadónak is elkerekedne a szeme, ha a róla elnevezett leveshez a babot nem áztatnánk be egy nappal a felhasználás előtt. Mert aki ráharap a főtelen, kemény babszemre, annak elmegy a kedve az egésztől…

Olvasd tovább
Téli húsosfazék | levesek

Téli húsosfazék

A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A “kemény” leveseket kedvelőknek ajánljuk.

Olvasd tovább
levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Sütőtökös bableves receptje

Ha igazán látványosan akarjuk tálalni a sütőtökös bablevest, akkor a tök kivájt héjába tegyük az asztalra! Ehhez úgy kell elfelezni a tököt, hogy egyrészt ne billegjen az asztalon, másrészt…

Olvasd tovább
Babgulyás gazdagon

Babgulyás recept

Ha előkerül a bogrács, akkor tuti, hogy előbb vagy utóbb babgulyás is fő benne! Akkor lesz a legfinomabb a babgulyásunk, ha a babot egy éjszakán át… Na vajon mit tegyünk vele? Kiderül a receptből.

Olvasd tovább
pogácsa, pogácsák, pogácsa recept

Babos pogácsa

Négyszer hajtogatott babos pogácsa recept. Mi az hogy hajtogatott? A tésztát kell hajtogatni, hogy miért és hogyan, az kiderül a receptből, mint ahogy az is, hogyan díszítheted a babos pogácsát.

Olvasd tovább
Sólet csülökkel | kedvenc-receptek.hu

Sólet csülökkel

Többféle húsból készül a sólet, de a füstölt csülök nem hiányozhat belőle – a mi receptünk szerint. A babot ne felejtsük el legalább 12 órára beáztatni, az ételünk sikere múlhat rajta!

Olvasd tovább
Szüreti húsosfazék | kedvenc-receptek.hu

Szüreti húsosfazék

Szüreti húsosfazék receptünket őszi húsosfazékként is szokták emlegetni. Levesünk – amellett hogy húsos – csülkös, káposztás, szalonnás is.

Olvasd tovább
Bogrács a kemencében

Aratók gulyása

Ez az étel még mindig a szabad tűzön készült receptek sorát bővíti oldalunkon. Az aratók gulyása egy rendkívül tartalmas étel, ezért ha őszinte akarok lenni, akkor az erős fizikai munkát végzőknek – mint az aratók – ajánlott elsősorban.

Olvasd tovább
levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Hegyaljai tarkabableves

A hegyaljai tarkabableves fő hozzávalói – a tarkabab mellett – a füstölt kolbász és a savanyú káposzta. Sűrű. laktató leves, amit érdemes elkészíteni.

Olvasd tovább