Tojással, burgonyával rakott karfiol

Karfiol - Egy finom tojással, burgonyával rakott karfiol?

Tojással, burgonyával rakott karfiol

Hozzávalók

  • 80 dkg karfiol,
  • 50 dkg burgonya,
  • 2 tojás,
  • 3 főtt tojás,
  • 3 dkg vaj,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 3 dl tejföl,
  • só.

A rakott karfiol elkészítése

  1. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük.
  2. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
  3. A tejfölt 2 tojással simára keverjük.
  4. Egy kisebb tepsit kivajazunk, morzsával kihintünk.
  5. Egy sor burgonyát rakunk bele, erre egy sor tojáskarikát, majd egy sor karfiolt.
  6. Ráöntjük a tojásos tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, és addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak.
  7. Végül reszelt sajtot szórunk rá, és sütőben pirosra sütjük.
Posted in Rakott ételek sütőben, Vegetáriánus receptek and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − 1 =