Tepsis rizs gombával, sajttal, paradicsommal

Ízletes tepsis étel a gombával, sajttal, paradicsommal készített rizs, melyről a neve tulajdonképpen mindent elmond.

Tepsis rizs recept

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg rizs
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • só.

Így készítjük a sajtos, paradicsomos, gombás tepsis rizst

  1. Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, a zsírját kiolvasztjuk.
  2. A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, és a füstölt szalonna zsírjára téve, erős tűzön megpirítjuk.
  3. Sóval, őrölt borssal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Amikor a gomba elkészült, hozzáadjuk a paradicsompürét, és még 1-2 percig tovább pirítjuk.
  4. Eközben elkészítjük a párolt rizst, belekeverjük a paradicsomos gombát és a reszelt sajt felét.
  5. Sütőben jól átforrósítjuk, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Posted in Gombás receptek, Rakott ételek sütőben and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 + tíz =