Tepsis húsos káposzta

Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű lenne?
Majdnem...

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 30 dkg sonka,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 dl tejföl,
  • 4-5 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.

Tepsis húsos káposzta elkészítése

  1. A szalonnát és a sonka felét kockára vágjuk, és a káposztával együtt kevés vízben puhára pároljuk.
  2. A húst az olajban megpirított hagymával, fokhagymával, borssal és pirospaprikával összedolgozzuk.
  3. Olajjal kikent tepsi aljára egy sor káposztát teszünk, ráhelyezzük a darált húst, betakarjuk a megmaradt sonkaszeletekkel, és a káposzta másik felével.
  4. Tejföllel meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.

Hasonló receptek

  • Rakott káposztaRakott káposzta Többféle változatot ismerünk, mi a hagyományos receptet készítjük el, amiben a rakott káposzta darált hússal, savanyú káposztával készül. […]
  • Debreceni töltött káposztaDebreceni töltött káposzta Debreceni kolbásszal tálaljuk el ezt a hagyományosnak mondható töltött káposztát. A pontos hozzávalók, a részletes leírás és a receptben […]
  • Tordai lacipecsenyeTordai lacipecsenye A tordai lacipecsenye bőrös malackarajból készül, rendkívül egyszerű eljárással. A recept mindössze négy sor és az elkészítési idő sem […]
  • Káposztás tyúkKáposztás tyúk A káposztás tyúk esetén nem fordulhat elő, hogy kemény marad a hús, ha a következő recept előírásait pontosan betartod. A sok csirkemell […]
  • Székely sertéscsülökSzékely sertéscsülök Tudja-e valaki, hogy ennek a karácsonyi ételnek van-e köze székelyföldhöz? Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak nevükben székelyek, ám […]
Posted in Egytálételek, Rakott ételek tepsiben, Sertés receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 5 =