Sonkával töltött burgonya

Sonkával töltött burgonyaA sonkával töltött burgonya tojással készül, azaz tavaszi, azon belül húsvéti ételnek szánjuk. Az ünnepek után is jól jöhet, amikor a megmaradt sonkával kell kezdenünk valamit. Készítsük el ezt a finom, egyszerű receptet!

Sonkával töltött burgonya hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 8 db burgonya,
  • 1 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • 8 dkg vaj,
  • 10 dkg sajt,
  • őrölt bors, só.

Sonkával töltött burgonya elkészítése

  1. A sonkát ledaráljuk, a burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd a közepét kikaparjuk.
  2. A kikapart burgonyát összetörjük, összekeverjük a darált sonkával és a tojással.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, majd ezzel a burgonyákat megtöltjük.
  4. Vajjal kikent tepsibe, vagy tűzálló tálba rakjuk, tejföllel, vajdarabkákkal borítjuk.
  5. Ízlés szerint sajttal megszórjuk, majd készre sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 + 11 =