Sonkával rakott burgonya

Sonkával rakott burgonya receptjeHúsvét közeledtével divatosak a sonkás, tojásos ételek. A sonkával rakott burgonya receptje mindkét alapanyagot tartalmazza. Egyszerűen elkészíthető rakott étel a kedvenc receptek között!

Ez a recept azért is fontos, mert a húsvéti maradék sonkát eltüntethetjük vele úgy, hogy egy újfajta ételt készítünk belőle!

Sonkával rakott burgonya hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt-füstölt sonka,
  • 1,2 kg krumpli,
  • 4 db tojás,
  • 3 dl tejföl,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • 10 dkg sajt,
  • őrölt bors,
  • só.

Sonkával rakott burgonya elkészítése

  1. Ledaráljuk a sonkát, a héjától megfosztott krumplit sós vízben puhára főzzük, ezután karikára vágjuk.
  2. Elválasztjuk a tojás sárgáját a fehérjétől, keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, sóval, borssal fűszerezzük és simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a krumplit, majd a végén belekeverjük a tojáshabot.
  4. A darált sonkát kevés olajban jól átforrósítjuk.
  5. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló edénybe tesszük a burgonya felét, tetején egyenletesen elosztjuk  sonkát, és befedjük a maradék krumplival.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejét.
  7. Aranybarnára sütjük.

Egy tipp √: Ha valaki a vajat nem akarja felolvasztani a sonkával rakott krumpli tetejének meglocsolásához, az is jő, ha lereszeli, vagy apró kockára vágja a hideg vajat és azt teszi a sajtra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hasonlók

Kategória: Tepsis rakott ételek Címkék: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + tizenegy =