Sonkás lasagne

Tésztaféle jön a sorban, egy lassagne fajtáj, a sonkás lasagne. Mivel ez is egyfajta rakott étel, egyáltalán nem nehéz. Tálaláskor Lasagne kockákra szeleteljük, ketchupot kínálunk hozzá, tejföl imádóknak pedig tejfölt. Szinte bármilyen zöldséggel ízesíthetjük…

Sonkás lasagne receptje

Hozzávalók

20 dkg lasagne tészta,
30 dkg darált marhacomb,
25 dkg darált füstölt sonka,
3 evőkanál paradicsompüré,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl híg besamelmártás,
0,5 dl száraz fehérbor,
vaj,
só, bors, őrölt szerecsendió.

Sonkás lasagne elkészítése

Vajon üvegesre pároljuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst.
Fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a sonkát is.
Felöntjük fehérborral, összefőzzük.
A kifőzött tésztalapokat hőálló tálba tesszük, és a húsmasszával rétegezzük.
A besamelmártást szerecsendióval fűszerezzük, és a legfelső tésztalapra öntjük, sütőben sütjük.
A sütési idő vége felé reszelt sajttal megszórjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + 1 =