Sajtos, zöldséges csirkecomb

A nyári melegben egészen elhanyagoltuk a húsételeinket, rengeteg gyümölcsös, zöldséges és édesség receptet jelentettünk meg a kánikula idejére. A sajtos, zöldséges csirkecomb egy tepsis rakott étel, ha esetleg van egy-két hűvösebb nap is a kánikulában, akkor érdemes megcsinálni. Mivel jelentős mennyiségű zöldséget használunk hozzá, jó átmenetet biztosít a különböző ételeink között.

Sajtos, zöldséges csirkecomb receptje

Hozzávalók

4 csirkecomb,
80 dkg zöldség (sárgarépa, vajbab, kelbimbó),
15 dkg reszelt sajt,
ételízesítő,
kevés olaj,
só.

Sajtos, zöldséges csirkecomb elkészítése

A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk.
A csirkecombokat sóval, ételízesítővel megszórjuk, belerakjuk egy jénaiba, vagy tepsibe, köré rakjuk a zöldségeket, kevés olajat és kb 1,5 dl vizet öntünk alá.
Az edényt alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben ropogósan puhára pároljuk.
Levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat, és még kb. negyed óráig sütjük, hogy a hús pirulni kezdjen.
Végül rászórjuk a reszelt sajtot, pár perc alatt ráolvasztjuk, és forrón tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 4 =