Sajtos zeller

zeller - Egy finom sajtos rakott zeller?

Sajtos zeller

Hozzávalók

  • 60 dkg zeller
  • 15 dkg főtt füstölt tarja,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 dkg cukor,
  • 2 dl tejföl,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál ecet,
  • pirospaprika,
  • só.

A rakott zeller elkészítése

  1. A megtisztított zellert felszeleteljük, és cukros, ecetes, sós vízben puhára főzzük.
  2. Közben a finomra vágott hagymát kevés olajban üvegesre pirítjuk, rátesszük a kétujjnyi darabokra vágott tarját, és kissé átpirítjuk.
  3. A tejfölt a reszelt sajttal összekeverjük.
  4. Kivajazott kisebb tepsibe rétegezve lerakjuk a zellerszeleteket és a tarját úgy, hogy alulra és felülre zeller kerüljön.
  5. Leöntjük a sajtos tejföllel, a tetejét meghintjük pirospaprikával, és sütőben
    megsütjük.
Posted in Rakott ételek sütőben and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 + kilenc =