Sajtos karaj krumpli ágyon

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Készül a sajtos karaj krumpli ágyonSertés karaj, burgonya és sajt a fő összetevője, a rozmaring a fűszere ennek a tepsis rakott – és nem utolsósorban sajtos –  ételnek. Ha egyszerű, rövid idő alatt elkészíthető sajtos ételt keresel, akkor ne keress tovább, mert megtaláltad! A recept négy főre van tervezve.

Sajtos karaj krumpli ágyon receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 kávéskanál apróra vágott rozmaring,
  • pár szál kakukkfű,
  • só, bors,
  • 80 dkg krumpli,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl főzőtejszín,
  • fél kávéskanál szerecsendió,
  • 3 dl tejföl,
  • 20 dkg füstölt sajt reszelve.

Sajtos karaj krumpli ágyon elkészítése

  1. A húst felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A krumplit, hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, miközben a sütőt 200 C°-ra felmelegítjük.
  3. Egy tepsit a vaj felével kikenünk, elterítjük benne a krumpli- és a hagymakarikákat, megsózzuk, a maradék vajat kockákra vágva rászórjuk, leöntjük az őrölt szerecsendióval elkevert tejszínnel.
  4. Elrendezzük a tepsiben a hússzeleteket is, letakarjuk alufóliával és 30 percig (puhulásig) sütjük.
  5. A sütőből kivéve ráöntjük a tejföllel elkevert rozmaringot, sajtot és kakukkfüvet.
  6. A fűszeres keverékkel leöntött tepsis-rakott ételünket fél órán át 180 C°-on sütjük.

Megsült a sajtos karaj krumpli ágyon
Előkészületekkel együtt nem volt másfél óra az elkészítése. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Rakott ételek sütőben, Sertés receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − három =