Rakott zöldbab pörkölttel receptje

A zöldséges ételek fogyasztása a kánikula idején különösen ajánlott, így a rakott zöldbab is jól fog esni a meleg napokon. Hogy a maradék pörköltet is fel tudjuk használni hozzá, az meg csak hab a tortán!

Tudták? Zöldbabból van zöld színű (nahát!), sárga színű (hoppá!), sőt lila színű (na ne!) is.

Zöldbab alapanyag, zöld színű zöldbab

A nyári időszakra ajánlott receptjeink közül javasoljuk, hogy a könnyű salátákat, szendvicseket, leveseket próbálja ki! Ha rakott ételt fogyasztana, válassza ezt a receptet:

Rakott zöldbab pörkölttel receptje

Hozzávalók

  • 80 dkg zöldbab,
  • 4 főtt tojás,
  • 30 dkg pörkölt (lehet maradék is),
  • 4 dl tejföl,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • vaj, só.

A rakott zöldbab elkészítése

  1. A feldarabolt zöldbabot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Egy jénai tálat kivajazunk, a bab harmadát beletesszük, két főtt tojást rákarikázunk, rátesszük a szaftjával átdarált pörkölt felét és sajttal elkevert tejföllel meglocsoljuk.
  3. A maradékot hasonlóan fölé rétegeljük: zöldbab, tojás, pörkölt, tejföl.
  4. A tetejét egy réteg zöldbabbal zárjuk.
  5. Leöntjük a maradék tejföllel, vajforgácsokkal megszórjuk és előmelegített sütőben kb.:20 percig sütjük.
  6. Forrón, friss tejföllel és kenyérrel tálaljuk.

Van úgy, hogy az esti, bográcsban főtt csirkepörkölt után meleg kánikulai napokon valami könnyebb ételre vágyik az ember. Ehhez a zöldbabos ételhez remekül felhasználható az előző napi pörkölt maradéka!

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy − 11 =