Rakott zöldbab pörkölttel receptje

A zöldséges ételek fogyasztása a kánikula idején különösen ajánlott, így a rakott zöldbab is jól fog esni a meleg napokon. Hogy a maradék pörköltet is fel tudjuk használni hozzá, az meg csak hab a tortán! Tehát nem darált hússal, nem zöldségekkel, hanem pörkölttel készül a finom ételünk. Ha nincs maradékod, itt egy finom csirkepörkölt recept, amit ennek az ételnek az elkészítéséhez is felhasználhatsz.

Tudták? Zöldbabból van zöld színű (nahát!), sárga színű (hoppá!), sőt lila színű (na ne!) is.

Zöldbab alapanyag, zöld színű zöldbab

A nyári időszakra ajánlott receptjeink közül javasoljuk, hogy a könnyű salátákat, szendvicseket, leveseket próbálja ki! Ha rakott ételt fogyasztana, válassza ezt a receptet:

Rakott zöldbab pörkölttel receptje

Hozzávalók

  • 80 dkg zöldbab,
  • 4 főtt tojás,
  • 30 dkg pörkölt (lehet maradék is),
  • 4 dl tejföl,
  • 15 dkg reszelt kemény sajt,
  • vaj, só.

A rakott zöldbab elkészítése

  1. A feldarabolt, megtisztított zöldbabot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Egy jénai tálat kivajazunk, a bab harmadát beletesszük, két főtt tojást rákarikázunk, rátesszük a szaftjával átdarált pörkölt felét és sajttal elkevert tejföllel meglocsoljuk.
  3. A maradékot hasonlóan fölé rétegeljük: zöldbab, tojás, pörkölt, tejföl.
  4. A tetejét egy réteg zöldbabbal zárjuk.
  5. Leöntjük a maradék tejföllel, vajforgácsokkal megszórjuk és előmelegített sütőben kb.:20 percig sütjük.
  6. Forrón, friss tejföllel és kenyérrel tálaljuk.

Van úgy, hogy az esti, bográcsban főtt csirkepörkölt után meleg kánikulai napokon valami könnyebb ételre vágyik az ember. Ehhez a zöldbabos ételhez remekül felhasználható az előző napi pörkölt maradéka!

Jó étvágyat kívánunk!

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Rakott zöldbab pörkölttel
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek

  • Tojáslepény gazdagon receptjeTojáslepény gazdagon receptje A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept […]
  • Zöldbabos lecsó receptjeZöldbabos lecsó receptje Nyáron, friss zöldségekből elkészítve az igazi a zöldbabos lecsó, melynek alapja a zöldpaprika, paradicsom és a zöldbab - pici […]
  • Francia tepsis burgonyaFrancia tepsis burgonya Ebben a tepsis rakott ételben egy csepp hús sincs. Van benne viszont 6 darab tojás: négy főtt és kettő nyers...
  • Rakott krumpli kolbásszalRakott krumpli kolbásszal A rakott krumpli kolbásszal, tojással és tejföllel készül, a magyar konyha egyik hagyományos étele. A recept képekkel és részletes […]
  • Rakott makaróniRakott makaróni Húsos rakott makarónit készítünk, melyhez sovány sertéshúst ajánlunk, de természetesen másféle hússal is elkészíthető a recept. Olvasd el […]
Posted in Kiemelt receptek, Rakott ételek tepsiben and tagged , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × három =