Rakott zeller

zeller - Egy finom rakott zeller?

Rakott zeller

Hozzávalók

  • 60 dkg zeller,
  • 15 dkg gépsonka,
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dkg cukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 evőkanál olaj,
  • őrölt bors
  • szerecsendió,
  • só.

A sajtos rakott zeller elkészítése

  1. A megtisztított zellert ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük.
  2. Egy kisebb tepsit kiolajozunk, egy réteg zellert térítünk az aljára, meghintjük a csíkokra vágott sonkával, és befedjük a maradék zellerrel.
  3. A vajból a liszttel és 3 dl zeller főzőlével besamelt készítünk.
  4. A mártást levesszük a tűzről, sóval, borssal szerecsendióval ízesítjük.
  5. Belekeverjük a tojássárgákat és a tejfölt, majd ráöntjük a zellerre.
  6. A tetejét meghintjük reszelt sajttal, és sütőben megsütjük.
Posted in Rakott ételek sütőben and tagged , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy − 6 =