Rakott káposzta

Rakott káposzta | kedvenc-receptek.hu

Rakott káposzta recept

A rakott káposzta olyan, mint a többi tepsis rakott étel: egyszerűsége ellenére rettenetes finom! Csak megpároljuk az összetevőket, majd összerakjuk, összesütjük.

Rakott káposzta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 50dkg darált hús,
  • 1,5 dl rizs (mi bögrével mérjük 🙂 )
  • 2 fej hagyma,
  • pirospaprika,
  • tejföl
  • margarin a hőálló tál kikenéséhez.
  • só, bors.

Rakott káposzta elkészítése

  1. Fél vöröshagymát egy kis olajon üvegesre párolunk, egy kevés pirospaprikával megszórjuk, majd beletesszük a savanyú káposztát.
  2. Fedő alatt pároljuk kb. 30 percig, ha kell kis vizet öntünk alá. A 1,5 fej hagymát apróra vágjuk, kis olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, többször megkeverjük, kb, fél óráig fedő alatt pároljuk.
  3. A rizst készre főzzük.
  4. Egy hőálló tálat margarinnal kikenünk.
  5. Beletesszük a savanyú káposzta felét, majd a rizst és a darált húst, majd a maradék káposztával leterítjük.
  6. Megkenjük gazdagon tejföllel, majd morzsolunk a tetejére margarint.
  7. 180 fokon szépre sütjük.

TIPP√: Kínáljunk hozzá tejfölt és friss kenyeret! Arra figyeljünk oda, hogy mindig nagyon melegen kell tálalni, mivel a fogyasztáshoz hozzáadott tejföl lehűti az ételt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − 11 =