Rakott csirke

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Jénaiban sütjük meg a rakott csirkét, de nem mondhatnám hogy olyan kevés műveletből áll össze ez a recept, mint a többi egyszerű rakott ételünk. Külön megpároljuk a csirkecombokat és külön a gombát és a májat. Amikor az előkészületek megvannak, összerakjuk egy jénai tálban, majd készre sütjük. Nagyjából így fog kinézni:
Rakott csirke sült krumplival, rizzsel

Rakott csirke receptje

Hozzávalók

30 dkg csirkecomb,
15 dkg gomba,
5 dkg vöröshagyma,
1 csirkemáj,
2 tojás,
3 evőkanál reszelt sajt,
1 kávéskanál mustár,
majoránna, petrezselyem, só, bors.

Az étel elkészítése

A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk, előre besózzuk, fedő alatt pároljuk.
A megtisztított hagymát, gombát apróra vágjuk, szintén – külön – pároljuk, majd hozzáadjuk a lekapart májat, összevágott petrezselymet.
Tovább pároljuk, míg a csirkemáj megpuhul.
Hagyjuk kihülni, majd reszeljünk hozzá 1 főtt tojást, és üssünk bele 1 kisebb tojást.
Fűszerezzük, dolgozzuk jól össze.
A töltelék felét jénaiba tesszük, ráhelyezzük a csirkecombokat, fedjük le a maradék töltelékkel, tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és lefedve forró sütőben 30 percig süssük.
Sült krumplival, rizzsel tálaljuk.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Rakott ételek sütőben, Szárnyas receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =