Paradicsomos-húsos lasagne

Paradicsomos-húsos lasagneA paradicsomos-húsos lasagne egy tepsiben rétegezett, sajtos rakott étel. A hozzávalókat rétegeljük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk és mehet is a forró sütőbe!

Paradicsomos-húsos lasagne hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 csomag lasagne tészta,
  • 50 dkg füstölt sajt,
  • 40 dkg darált hús (sertés, borjú),
  • 40 dkg paradicsom,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • olaj, vaj,
  • só, bors, oregano.

Paradicsomos-húsos lasagne elkészítése

  1. A tésztát megfőzzük.
  2. A megtisztított paradicsomokat meghámozzuk, feldaraboljuk.
  3. A töltelékhez kevés olajban világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a darált húst és együtt megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, sóval, borssal, oreganoval, zúzott fokhagymával fűszerezzük. Fedő alatt megpároljuk és közben néha megkeverjük.
  5. Egy tepsit kikenünk alaposan vajjal, az aljára terítünk egy réteg tésztát, erre egy réteg paradicsomos-húsos ragut, majd egy réteg reszelt sajtot.
  6. Megint egy réteg lasagne, ragu, sajt. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak.
  7. A tetejét jól megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben kb.: 20 perc alatt megsütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 + 5 =