Húsvéti rakott tészta

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Kínálatunkban már volt rakott tészta, ami szintén nagyon laktató étel volt. Most a lassan közeledő húsvét alkalmából a sonkás receptek közül választottuk a húsvéti rakott tésztát.

Miért húsvéti étel? Talán mert tojás és füstölt sonka is van a hozzávalók között. Akár az ünnepek után i el lehet készíteni, ha nem tudjuk már mit kezdjünk a megmaradt füstölt húsokkal.

Tartsd be a megadott mennyiségeket és a részletes leírást és kapsz egy isteni rakott tésztát!

Húsvéti rakott tészta recept:

Hozzávalók

  • 30 dkg kocka tészta,
  • 25 dkg főtt füstölt sonka,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 4 dl tejföl,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 tojássárgája,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • fél fej vöröshagyma,
  • pirospaprika,
  • só,
  • őrölt bors.

Húsvéti rakott tészta elkészítése

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd olvasztott vajban átforgatjuk.
  2. Kevés olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és hozzátesszük a darált sonkát.
  3. Borssal fűszerezzük, majd összekeverjük a kifőtt tésztával és a tejföl felével.
  4. Mélyebb tűzálló tálat kivajazunk, és beletesszük a tésztát.
  5. A megmaradt tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, és a reszelt sajttal, a tésztára öntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Mint minden rakott étel, ez a tészta is egyszerű és finom.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Húsvéti rakott tészta
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Rakott ételek sütőben, Tészta receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − kettő =