Húsvéti rakott tészta

Recept:

Kínálatunkban már volt rakott tészta, ami szintén nagyon laktató étel volt. Most a lassan közeledő húsvét alkalmából a sonkás receptek közül választottuk a húsvéti rakott tésztát.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd olvasztott vajban átforgatjuk. Kevés olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és hozzátesszük a darált sonkát. Borssal fűszerezzük, majd összekeverjük a kifőtt tésztával és a tejföl felével. Mélyebb tűzálló tálat kivajazunk, és beletesszük a tésztát. A megmaradt tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, és a reszelt sajttal, a tésztára öntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Hozzávalók

  • 30 dkg kocka tészta,
  • 25 dkg főtt füstölt sonka,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 4 dl tejföl,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 tojássárgája,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • fél fej vöröshagyma,
  • pirospaprika,
  • só,
  • őrölt bors.

Tálalás

Tejfölt kínálunk hozzá.

Trükk

Mint minden rakott étel, ez a tészta is egyszerű és finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 5 =