Gomolyatúrós rakott puliszka

Mi az a gomolyatúró?

A gomolyatúró általában juhtejből készül, a juhsajt éretlen alapanyaga, a sajtkészítés során a tejből kicsapódott fehérje.

És mi az a puliszka?

Puliszka = kukoricakása, kukoricából készült kásás étel.

Gomolyatúrós rakott puliszka recept

Hozzávalók

  • 15 dkg kukoricaliszt,
  • 20 dkg gomolyatúró,
  • 10 dkg vaj,
  • 12 dkg füstölt szalonna,
  • só.

Gomolyatúrós rakott puliszka elkészítése

  1. A kukoricalisztet átszitáljuk.
  2. Kétszer annyi enyhén sós vizet teszünk fel főni, mint amennyi a kukoricaliszt mennyisége.
  3. Amikor a víz forr, állandóan kevergetve vékony sugárban beleszórjuk a kukoricalisztet.
  4. Gyorsan kell keverni, hogy ne csomósodjon össze.
  5. Amikor sűrűsödni kezd, takaréklángon kb. 15 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat.
  6. Olvasztott vajba mártogatott kanállal kiszaggatjuk, és kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük.
  7. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, meghintjük elmorzsolt gomolyatúróval, és elosztjuk rajta a kockára vágott, megpirított füstölt szalonnát.
  8. Közepes hőmérsékletű sütőben jól átforrósítjuk.
Posted in Rakott ételek sütőben and tagged , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × 1 =