Almás csirke

Ez a recept annyira egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni az almás csirkét a leírás alapján. Pár dolgot – nyilván almát és csirkét is – összedobálunk a tálba és megsütjük. Persze nem ilyen egyszerű, de majdnem! Az almás csirke következik:

Almás csirke recept

Hozzávalók

1 kg-os csirke,
1 kg alma,
3 dkg vaj,
őrölt fehér bors,
só.

Almás csirke elkészítése

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, és borssal megszórjuk.
Egy tűzálló tálat alufóliával kibélelünk, vékonyan vajjal megkenjük, és rászórjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott alma felét.
Sorban ráhelyezzük a csirkedarabokat, majd befedjük a maradék almaszeletekkel.
Ráhajtogatjuk a fóliát úgy, hogy légmentesen záródjon, majd közép meleg sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Tálaláskor a csirke mellé tesszük az almát, és párolt rizzsel kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy − 7 =