Sós palacsinta

Sós palacsintaEz a hetünk a palacsinta jegyében fog eltelni. Ma a sós palacsintával nyitunk, holnap már egy töltött palacsinta lesz porondon. A strandokon, a palacsintázókban nagy sikerű sós, vagy akár édes étel remélhetőleg látogatóink körében is sikert arat.

A tojásokat habverővel felverjük, hozzáadunk annyi lisztet, amennyit felvesz, alaposan összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a maradék tejet, lisztet, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd közvetlenül sütés előtt annyi szódavízet adunk hozzá, hogy sűrűbb tésztát kapjunk. Olajozot serpenyőbe vastagabb palacsintákat sütünk belőle.

Hozzávalók

  • 2 tojás,
  • 2 dl tej,
  • 25 dkg liszt,
  • szódavíz,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj.

Tálalás

A sós palacsinta önmagában is finom, de darált hússal, gombával, vagy párolt zöldségekkel is megtölthetjük, vagy felhasználhatjuk más ételek alapanyagaként.

Trükk

A palacsinta lehet sós vagy édes. Attől függ, hogy miként tálaljuk.

Hasonló receptek

Recept kategória: Palacsinta receptek és recept címke: .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

9 + tizenkettő =