Sonkával rakott palacsinta

 

Sós palacsinta

A sonkával rakott palacsintához sós palacsintát készítünk

Sonkával rakott palacsinta hozzávalói, elkészítésének leírása. A húsvéti sonkás ételek egyhangúságát dobhatjuk fel ezzel a tésztafélével, melynek az elkészítését palacsintasütéssel kezdjük. A sós palacsinta készítésének leírása itt található.

Sonkával rakott palacsinta hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt sonka,
  • 12 db sós palacsinta
  • 3 dkg vaj,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dl tej,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojás,
  • 8 dkg sajt,
  • őrölt bors,
  • só.

Sonkával rakott palacsinta elkészítése

  1. A füstölt sonkát daráljuk le, vagy kockázzuk apróra.
  2. A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, forró tejjel felengedjük és habverővel sűrű mártássá keverjük.
  3. A tűzről levéve langyosra hűtjük, hozzákeverjük a tejfölt, a tojássárgáját, a darált füstölt sonkát, majd sóval és borssal ízesítjük, végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. A sonkakrémmel megkent palacsintákat olajjal kikent tűzálló tálba egymásra rakjuk úgy, hogy a legaljára és a tetejére is palacsinta kerüljön.
  5. Meglocsoljuk egy dl tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben kb.: 10 perc alatt barnára sütjük.
  6. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A húsvét hagyományos ételei a bárány, a kalács a sonka és a tojás. Utóbbi kettőt használtuk fel a hagyományosnak nem mondható, ám rendkívül finom sonkával rakott palacsinta elkészítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt + tizenhat =