Palacsintafalatok

Recept:

Rendszeres olvasóink tudják, hogy a sós palacsinta receptjénél szóltam, hogy ezt még többször hasznosítjuk. A palacsintafalatok is az említett recept alapján készíthető el.

A darált sonkát elkeverjük a tojássárgájával, és kevés tejföllel. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és krémmé keverjük. A sonkakrémmel a palacsintákat megkenjük, feltekerjük, és mindegyik palacsintát 3 felé vágjuk. A palacsintákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 12 db sós palacsinta,
  • 25 dkg főtt sonka,
  • 2 tojás,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 dl tejföl,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • 5 dkg liszt,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 dl olaj,
  • só.

Tálalás

Önmagában tálalható.

Trükk

A bundázás – más néven panírozás – leírása a konyhatechnológia részben olvasható.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 + öt =