A palacsintapite azon túl, hogy tartalmaz tejet, lisztet és tojást, nem hasonlít semmiben a hagyományos palacsintához. Ugyan úgy sütőben készül, ahogy a rakott túrós palacsinta.
Ebben a receptben nem tekerjük, vagy hajtogatjuk a készre sütött tésztát, tölteléket sem teszünk rá, csak kompóttal, vagy lekvárral kínáljuk.
Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, akkor olvasd át a receptet és próbáld meg elkészíteni!
Palacsintapite hozzávalók
- 5 tojás,
- 60 dkg rétesliszt,
- 1 l tej,
- 1 tasak sütőpor,
- 10 evőkanál cukor,
- 2 tasak vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- vaj.
Palacsintapite recept
- A tojássárgákat cukorral és a citrom héjával eldolgozzuk, majd apránként tejet és sütőporos lisztet adva hozzá csomómentesre keverjük.
- Beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét, nagyméretű, kivajazott sütőbe rakjuk, és közepes hőmérsékletű sütőben aranysárgára sütjük.
- Meleg tésztaként kompóttal vagy lekvárral tálaljuk.