Juhtúrós – kapros palacsinta batyú

Recept:

Palacsinta batyú már volt a kínálatunkban, akkor húsos, ma túros az ajánlatunk. Mindkettő alapja a sós palacsinta.

Egy evőkanál olvasztott vajban az apróra vágott kaprot átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, túrót, és kevergetve összemelegítjük. A palacsintákat megtöltjük tejfölös kapros túróval, batyú formára rendezzük, és leforrázott hagymaszárral átkötjük. Vajjal jól kikent jénaiba tesszük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben átforrósítjuk.

[adsense]

Hozzávalók

  • 8 sós palacsinta,
  • 20 dkg juhtúró,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor friss kapor,
  • vaj,
  • hagymaszár.

Tálalás

Forrón, vágott kaporral megszórva tálaljuk.

Trükk

Semmi trükk nincs benne, csak tanuljuk meg rendesen a sós palacsinta elkészítésének módját és akkor egy csomó más ételt is el tudunk készíteni.

Hasonló receptek

  • Juhtúrós gomba receptjeJuhtúrós gomba receptje A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit nyáron a könnyű étkezések idején körettel akár […]
  • Túrós csuszaTúrós csusza Túrós csusza receptünk hagyományos módon készült, a túrós, tejfölös, szalonnás változatot közöljük.
  • Rakott túrós palacsintaRakott túrós palacsinta Ez a rakott palacsinta recept viszonylag hosszú lesz, de azért nem kell megijedni tőle: sütünk nyolc - tíz palacsintát, beletöltjük a […]
  • Csirkehúsos palacsintabatyú gombamártással Recept: A tegnap elkészített sós palacsintát már a mai recepthez is felhasználjuk, sőt ha van otthon csirkepörkölt maradék, akkor azt is […]
  • Húsvéti rakott tésztaHúsvéti rakott tészta Kínálatunkban már volt rakott tészta, ami szintén nagyon laktató étel volt. Most a lassan közeledő húsvét alkalmából a sonkás receptek […]
Posted in Palacsinta receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 − 4 =