Juhtúrós – kapros palacsinta batyú

Recept:

Palacsinta batyú már volt a kínálatunkban, akkor húsos, ma túros az ajánlatunk. Mindkettő alapja a sós palacsinta.

Egy evőkanál olvasztott vajban az apróra vágott kaprot átforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, túrót, és kevergetve összemelegítjük. A palacsintákat megtöltjük tejfölös kapros túróval, batyú formára rendezzük, és leforrázott hagymaszárral átkötjük. Vajjal jól kikent jénaiba tesszük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben átforrósítjuk.

[adsense]

Hozzávalók

  • 8 sós palacsinta,
  • 20 dkg juhtúró,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor friss kapor,
  • vaj,
  • hagymaszár.

Tálalás

Forrón, vágott kaporral megszórva tálaljuk.

Trükk

Semmi trükk nincs benne, csak tanuljuk meg rendesen a sós palacsinta elkészítésének módját és akkor egy csomó más ételt is el tudunk készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 + tizennyolc =