Gombakrémes palacsinta

A nyári melegben nem a legüdítőbb foglalatosság a konyhában a tűzhely fölött állni, és sütögetni a palacsintát. A gombakrémes palacsinta egy rakott tészta, amelynek a sütése nem merül ki palacsinta elkészítésében, még sütőben is kell egy kicsit sütni. Tegyük fel, hogy nyáron is van egy-két hűvösebb nap, amikor el lehet készíteni.
Gombás rakott palacsinta

Az apró gombát a tejszínnel krémszerűvé főzzük, és a tűzálló tálban rétegesen a palacsintára rakjuk. A tetejére reszelt sajt menjen, aztán irány a sütő!

Gombakrémes palacsinta hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 8 sós palacsinta,
  • 20 dkg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 dl tejföl,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • vaj,
  • őrölt bors,
  • só.

Gombakrémes palacsinta elkészítése

  1. Kevés vajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott gombát, és fedő alatt pároljuk.
  2. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük, sóval, borssal megszórjuk.
  3. Tejszínt öntünk hozzá, és krémszerűvé főzzük.
  4. A palacsintákat egyenként megkenjük gombakrémmel, feltekerjük, vajazott tűzálló tálban egymásra rakjuk, és soronként meglocsoljuk tejföllel.
  5. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × öt =