Csirkehúsos palacsintabatyú gombamártással

Recept:

A tegnap elkészített sós palacsintát már a mai recepthez is felhasználjuk, sőt ha van otthon csirkepörkölt maradék, akkor azt is tudjuk hasznosítani. Ez egy ilyen étel.

A pörköltből a húsokat kivesszük, kicsontozzuk, és ledaráljuk. A szaftjába visszatesszük, majd kevés tejfölt adunk hozzá, és kevergetve addig pároljuk, amíg pépes masszává válik. A palacsintákat ezzel megtöltjük, batyú alakúra formázzuk, és újhagyma szárral átkötjük. A gombamártáshoz kevés vajban megpirítjuk a finomra vágott póréhagymát, megpároljuk benne a felszeletelt gombát, fűszerezzük, majd megszórjuk liszttel. Tejfölt és tejszínt keverünk hozzá, és kiforraljuk.

Hozzávalók

  • 8 db sós palacsinta,
  • 2 adag csirkepörkölt maradék,
  • újhagymaszár,
  • 20 dkg gomba,
  • negyed póréhagyma,
  • vaj,
  • 1 púpozott evőkanál liszt,
  • 1,5 dl tejföl és tejszín,
  • petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Tálalás előtt mikróban átforrósítjuk, és gombamártással körítve tálaljuk.

Trükk

Ehhez az ételhez több mindent tudni kell elkészíteni: palacsinta, csirkepörkölt, gombamártás. Tehát nem egyszerű, de megéri!

Hasonlók

Posted in Palacsinta receptek and tagged , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 4 =