Vaníliás mákos

Vaníliás mákos

  • Vaníliás mákos
  • Desszertnek ajánljuk a Vaníliás mákos fantázianevű süteményünket, melynek a tésztára kent lekvár adja a pikantériát. A receptben egy bögre 2 dl-t jelent!
Servings Prep Time Cook Time
1 közepes tepsi 25 minutes 35 minutes

Ingredients

  • 2 db tojás
  • 2 bögre mák cukrozott
  • 1 bögre liszt
  • 0,75 bögre tej
  • 0,5 kiskanál szódabikarbóna
  • fahéj őrölt, ízlés szerint
  • 7 dl tej (Krémhez)
  • 5 evőkanál cukor (Krémhez)
  • 2 csomag pudingpor vaníliás (Krémhez)
  • rumaroma ízlés szerint (Krémhez)

Instructions

  1. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük 1-2 kanál cukorral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az előző masszába.
  3. Beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. (kb. 30-35 perc)
  4. Ha kész a piskótánk tegyük fel forrni a tejet és készítsük el a pudingot.
  5. Ha kezd összeállni, keverjük bele rumaromát.
  6. Ha készen van, kenjük meg a piskótát vékonyan lekvárral és öntsük a tetejére a vanília pudingot.
  7. Hűtőben pihentessük.
Csirke borban

Csirke borban

  • Csirke borban
  • Fehérbort adunk a recept elkészítésekor a csirkéhez. Ettől egész más íze lesz, mint az egyszerű sült csirkének. Majd meglátják!
Servings Prep Time Cook Time
4 személyre 40 minutes 60 minutes

Ingredients

  • 1,5 kg csirke
  • 12 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 5 evőkanál olaj
  • ízlés szerint
  • bors őrölt, ízlés szerint

Instructions

  1. A csirkét nyolc darabra vágjuk, megsózzuk és kevés olajban pirosra sütjük.
  2. Beletesszük a finomra vágott vöröshagymát,a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot.
  3. Az egészet jól átpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, ráöntjük a fehérbort és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A csirkét kivesszük a sütőedényből, a levét megszórjuk vágott petrezselyemmel.
  5. Köretként párolt rizst adunk hozzá, amihez hozzáadhatjuk a megmaradt fél csokor petrezselymet - apróra vágva!
Kuglóf

Joghurtos kuglóf

  • Joghurtos kuglóf
  • A joghurtos kuglóf receptjét Horváth Sándorné, soproni olvasónk küldte. Köszönjük!
Servings Prep Time Cook Time
1 sütőforma 30 minutes 50 minutes

Ingredients

  • 3 db tojás
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 zacskó vaníliáscukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csipet
  • 20 dkg margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 dl joghurt
  • mazsola
  • 1 kanál kakaó

Instructions

  1. A 3 tojás sárgáját a porcukorral, margarinnal, habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 2 vaníliáscukrot, sót, citromhéjat, mazsolát, joghurtot, 40 dkg lisztet és a sütőport.
  3. A 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáadjuk a tésztához.
  4. A sütőt 180 fokra hevítjük és kb.: 45-50 percig (tűpróbáig ) sütjük.
  5. A tésztából 1/3 részt kiveszünk (egy külön kis tálba) 1 kanál kakaót keverünk hozzá, és kanalanként hozzáadjuk az időközben kuglófsütőbe betöltött masszához.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk.
150 pages