Sóskamártás

Sóskamártás, vagy sóskafőzelék? Az igazság az, hogy többen, többféleképpen nevezik ezt a friss tavaszi ételt. Nekünk inkább a mártás a szimpatikus és főtt marhahússal, főtt burgonyával fogyasztjuk.

Sóskamártás hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg friss sóska,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 evőkanál liszt,
  • cukor,
  • só.

Sóskamártás elkészítése

Sóska, sóskamártás, sóskafőzelék

  1. A sóskát folyóvízben alaposan megmossuk, kevés vízben puhára pároljuk, ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük.
  2. A tejfölben csomómentesre elkevert liszttel behabarjuk, habverővel kevergetve mártás sűrűségűre főzzük.
  3. Már így is fogyasztható, ám kellemesebb, ha tálalás előtt átpasszírozzuk.
  4. Kitűnő mártás a levesben főtt marhahúshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 3 =