Sóskamártás

Sóskamártás, vagy sóskafőzelék? Az igazság az, hogy többen, többféleképpen nevezik ezt a friss tavaszi ételt. Nekünk inkább a mártás a szimpatikus és főtt marhahússal, főtt burgonyával fogyasztjuk.

Sóskamártás hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 80 dkg friss sóska,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 evőkanál liszt,
  • cukor,
  • só.

Sóskamártás elkészítése

Sóska, sóskamártás, sóskafőzelék

  1. A sóskát folyóvízben alaposan megmossuk, kevés vízben puhára pároljuk, ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük.
  2. A tejfölben csomómentesre elkevert liszttel behabarjuk, habverővel kevergetve mártás sűrűségűre főzzük.
  3. Már így is fogyasztható, ám kellemesebb, ha tálalás előtt átpasszírozzuk.
  4. Kitűnő mártás a levesben főtt marhahúshoz!

Hasonlók

  • ParadicsommártásParadicsommártás Recept: Az előző napi rántott kellevél receptünkhöz ajánlottuk a paradicsommártást. […]
  • Csirkehúsos palacsintabatyú gombamártással Recept: A tegnap elkészített sós palacsintát már a mai recepthez is felhasználjuk, sőt […]
  • Kapros-gombás fogasszeletekKapros-gombás fogasszeletek A fogasfiléket gombával készre pároljuk, majd a halat kiszedve a pároló lét besűrítjük. […]
  • Pórés-szójás tonhalPórés-szójás tonhal A pórés-szójás tonhal egy nagyon egyszerű recept. A megsózott halszeleteket megsütjük a […]
  • Kelkáposzta főzelékKelkáposzta főzelék Az egyik legnépszerűbb ételünk lehet a kelkáposzta főzelék. Mi fasírozottal vagy sült […]
  • BorsodóBorsodó Így készül a borsodó: Kis lángon gőz fölött főzzük fel a bor, víz, tojássárgája és a […]
  • VitaminfőzelékVitaminfőzelék Recept: Friss tavaszi ételeink közül az első a vitaminfőzelék. Ebben az időszakban is […]
  • kedvenc-receptek.huZöldborsófőzelék tükörtojással Recept: A zöldborsófőzelék természetesen más feltéttel is fogyasztható, mi a menzák […]
Posted in Főzelék receptek, Mártás receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − 3 =