Egy a kedvenc receptek közül:

Borsodó recept

Borsodó

> kedvenc-receptek.hu | 2012-08-03

Az aranygaluska mellé a vaníliasodó alternatívájaként a borsodót jelöltük meg a recept közzétételekor. Ebben az édes mártásban fehér bort használunk, valahogy az illik a legjobban talán az édes tésztákhoz, képzeljük el ugyan ezt a receptet egy testes vörösborral! Brrr…

A recept a gasztro könyvajánló alatt folytatódik!
Borsodó
Recept szerző: 
Recept típus: Mártások
 
Kis lángon gőz fölött főzzük fel a bor, víz, tojássárgája és a többi összetevő keverékét. A mazsolát akár el is hagyhatjuk a borsodóból.
Recept összetevők
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 dl fehérbor,
  • 3 tojássárgája,
  • 10 dkg cukor,
  • reszelt citromhéj,
  • 5 dkg mazsola.
Recept
  1. A lisztet összekeverjük a borral, 1 dl vízzel, és tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a porcukrot és a megtisztított mazsolát.
  2. Kis lángon, vagy gőz fölött habverővel addig keverjük, míg felfő, akkor azonnal levesszük a tűzről, és máris tálaljuk.
  3. A mazsola akár el is maradhat belőle, ízlés szerint variálható.

Hasonló receptek

  • Karácsonyi borlevesKarácsonyi borleves Kellemes ünnepi leves a fehér borból készült karácsonyi borleves. Előmelegített […]
  • Rakott túrós palacsintaRakott túrós palacsinta Ez a rakott palacsinta recept viszonylag hosszú lesz, de azért nem kell megijedni tőle: […]
  • Vincellér csirkéjeVincellér csirkéje Naná hogy szüreti étel a Vincellér csirkéje, de tudják-e hogy ki az a vincellér? Ő a […]
  • VaníliasodóVaníliasodó Vaníliasodó a családi magazinban
  • Sonkás lasagneSonkás lasagne A sütemények után tészta jön a sorban, méghozzá a lassagne egyik fajtája, a sonkás […]
Sütemény recepetek, egyéb ételek, italok a Kedvenc-receptek.hu weboldalon.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

Rate this recipe: