Borsodó

Az aranygaluska mellé a vaníliasodó alternatívájaként a borsodót javasolunk. Ebben az édes mártásban fehér bort használunk, valahogy az illik a legjobban talán az édes tésztákhoz, képzeljük el ugyan ezt a receptet egy testes vörösborral! Brrr…

Borsodó receptje

Hozzávalók

2 evőkanál liszt,
2 dl fehérbor,
3 tojássárgája,
10 dkg cukor,
reszelt citromhéj,
5 dkg mazsola.

Borsodó elkészítése

A lisztet összekeverjük a borral, 1 dl vízzel, és tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a porcukrot és a megtisztított mazsolát.
Kis lángon, vagy gőz fölött habverővel addig keverjük, míg felfő, akkor azonnal levesszük a tűzről, és máris tálaljuk.
A mazsola akár el is maradhat belőle, ízlés szerint variálható.

Hasonló receptek

  • KapormártásKapormártás A kapormártás finom tavaszi recept, melyet önállóan is és húsok mellé is fogyaszthatunk. […]
  • SóskamártásSóskamártás Sóskamártás, vagy sóskafőzelék? Az igazság az, hogy többen, többféleképpen nevezik ezt a […]
  • Karácsonyi borlevesKarácsonyi borleves Kellemes ünnepi leves a fehér borból készült karácsonyi borleves. Előmelegített […]
  • Színes salátaSzínes saláta Színes saláta receptünkhöz sokféle finom, friss tavaszi zöldséget használunk. Egy […]
Recept kategória: Mártás receptek és recept címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 − tizenegy =