Borsodó

Az aranygaluska mellé a vaníliasodó alternatívájaként a borsodót jelöltük meg a recept közzétételekor. Ebben az édes mártásban fehér bort használunk, valahogy az illik a legjobban talán az édes tésztákhoz, képzeljük el ugyan ezt a receptet egy testes vörösborral! Brrr…

A recept a gasztro könyvajánló alatt folytatódik!
Borsodó
Recept szerző: 
Recept típus: Mártások
 
Kis lángon gőz fölött főzzük fel a bor, víz, tojássárgája és a többi összetevő keverékét. A mazsolát akár el is hagyhatjuk a borsodóból.
Recept összetevők
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 dl fehérbor,
  • 3 tojássárgája,
  • 10 dkg cukor,
  • reszelt citromhéj,
  • 5 dkg mazsola.
Recept
  1. A lisztet összekeverjük a borral, 1 dl vízzel, és tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a porcukrot és a megtisztított mazsolát.
  2. Kis lángon, vagy gőz fölött habverővel addig keverjük, míg felfő, akkor azonnal levesszük a tűzről, és máris tálaljuk.
  3. A mazsola akár el is maradhat belőle, ízlés szerint variálható.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: