Zöldborsóleves

Zöldborsóleves | Leves receptekZöldborsóleves sárgarépával és petrezselyemmel. A friss tavaszi zöldségek utánozhatatlan ízt adnak ennek a finom levesnek. Tavasszal nem illik egy ilyen levest mirelitből készíteni!

Zöldborsóleves hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 60 dkg zöldborsó (kifejtve),
  • 3 – 4 db sárgarépa,
  • 1 – 2 db fehérrépa,
  • 1 paradicsom,
  • 1 db tv paprika,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • másfél evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só, bors.

Zöldborsóleves elkészítése

  1. A zöldborsót, a vöröshagymát, a fehérrépát, paprikát,paradicsomot és a feldarabolt sárgarépát feltesszük főni.
  2. Miután a zöldségek megfőttek, világos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felengedjük egy pohár vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest.
  3. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  4. Tálaláskor cukrot is kínálhatunk hozzá.

TIPP√: Ha a vöröshagymát és a fehérrépát egészben tesszük a levesbe, akkor tálalás előtt egyszerűbb kiszedni belőle. A hagymát úgysem eszi meg senki, a fehérrépát pedig nem szereti mindenki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

nyolc + négy =