Téli húsosfazék

A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A „kemény” leveseket kedvelőknek ajánljuk, akik már próbálták a Szüreti húsosfazék receptünket, tudják mire számíthatnak.

Téli húsosfazék hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg szárazbab,
  • 20 dkg marhahús,
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna,
  • kelkáposzta,
  • 1 sertés köröm,
  • 1 fej hagyma, 1
  • 10 dkg sárga
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 5 dkg rizs,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 1 evőkanál olaj,
  • törött bors,

Téli húsosfazék elkészítése

  1. A beáztatott babot másfél liter hideg vízben feltesszük főni.
  2. Beletesszük a húst, a szalonnát és a körmöt.
  3. A vékony szeletekre vágott hagymát, a kockára vágott zöldségeket és a csíkokra szeletelt káposztát az olajban megpirítjuk, a levesbe tesszük, majd 30 perc főzés után hozzáadjuk a rizst, és sóval, borssal ízesítjük.
  4. Amikor a hús megpuhult, kivesszük, a kicsontozott körömmel együtt kockára vágjuk és visszatesszük a levesbe.
  5. Tálalás előtt zúzott fokhagymát és apróra vágott petrezselymet keverünk bele.
TIPP√:A babot legalább egy nappal előbb be kell áztatni, egyébként nem fog puhára főni! Jó étvágyat!

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

2 × 4 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház