Téli húsosfazék

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Téli húsosfazék | levesekA téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A “kemény” leveseket kedvelőknek ajánljuk, akik már próbálták a Szüreti húsosfazék receptünket, tudják mire számíthatnak.

Téli húsosfazék hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg szárazbab,
  • 20 dkg marhahús,
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna,
  • kelkáposzta,
  • 1 sertés köröm,
  • 1 fej hagyma, 1
  • 10 dkg sárga
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 5 dkg rizs,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 1 evőkanál olaj,
  • törött bors,

Téli húsosfazék elkészítése

  1. A beáztatott babot másfél liter hideg vízben feltesszük főni.
  2. Beletesszük a húst, a szalonnát és a körmöt.
  3. A vékony szeletekre vágott hagymát, a kockára vágott zöldségeket és a csíkokra szeletelt káposztát az olajban megpirítjuk, a levesbe tesszük, majd 30 perc főzés után hozzáadjuk a rizst, és sóval, borssal ízesítjük.
  4. Amikor a hús megpuhult, kivesszük, a kicsontozott körömmel együtt kockára vágjuk és visszatesszük a levesbe.
  5. Tálalás előtt zúzott fokhagymát és apróra vágott petrezselymet keverünk bele.
TIPP√:A babot legalább egy nappal előbb be kell áztatni, egyébként nem fog puhára főni! Jó étvágyat!
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Kiemelt receptek, Leves receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizennégy =