Tejfölös kertészleves

Recept:

Mindenképpen tavaszi ajánlatunk része a tejfölös kertészleves, a friss, zöldséges levesünk. Még a kertész is el tudja készíteni!

Egy púpozott evőkanálnyi vajat megolvasztunk, beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Az edényt lefedjük, és mérsékelt tüzön, időnként megkeverve megpároljuk a zöldségeket, majd felöntjük forró vízzel, és roppanós puhára főzzük, közben szükség szerint fűszerezzük, végül belekeverjük a tejfölt. Felforraljuk, és forrón tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1 csokor leveszöldség,
  • 1 karalábé,
  • 20 dkg borsó,
  • 2 szál újhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • petrezselyem,
  • ételízesítő,
  • vaj,
  • só.

Tálalás

Forrón tálaljuk, a leves tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel.

Trükk

Az elnevezés a kertész által termelt zöldségekre és nem magára a kertészre utal 🙂

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 − kettő =