Tavaszi raguleves masnitésztával

A tavaszi raguleves masnitésztával igazi változatosságot jelenti a megszokott leveseink között. Az elkészítéséhez egy másik, egyszerűen elkészíthető húsleves adja az alapot. Ezt a trükköt már többször alkalmaztuk receptjeinkben (pl: Krumplis sárgarépa-krémleves, sajtos zöldségleves, stb.) a leveskocka jelentősen felgyorsíthatja az ételeink elkészítését. Ezen kívül csirkemáj és sok-sok zöldség adja az alapot.

Mi pedig szeretjük a gyors és egyszerű recepteket!

Mi az a masnitészta? A formája alapján nevezték el ezt az olasz tésztaféleséget, mely eredetei (tehát olasz) nyelven farfalle-nak hívnak, nálunk a masnitészta mellett a pillangótészta elnevezést is szokták rá használni.

Tavaszi raguleves masnitésztával hozzávalók

  • 25 dkg csirkemáj,
  • 15 dkg borsó,
  • 1 csokor sárga és fehérrépa,
  • 1 karalábé,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 húsleveskocka,
  • 10 dkg masnitészta,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • ételízesítő,
  • olaj,
  • só.

Tavaszi raguleves masnitésztával recept

  1. A feldarabolt zöldségeket, és borsót kevés olajban, fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük hideg vízzel, és a húsleveskockával felforraljuk.
  2. Közben a májakat kettévágjuk, és leforrázzuk.
  3. Amikor a zöldséges leves felforrt, hozzáadjuk a májakat, és lassú tűzön készre főzzük.
  4. Közben ízlés szerint fűszerezzük.
  5. A tésztát sós vízben kifőzzük, és egy levesestálba tesszük.
  6. A levesből a hagymát, és petrezselymet kivesszük, majd beleöntjük a tálba.
  7. Levesestálban tálaljuk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét.

Így vedd ki könnyedén a levesből, amit nem akarsz tálalni

A forraláshoz a hagymát egészbe, a petrezselymet csokorba kötve tesszük bele.

Recept összefoglaló
Recept:
Tavaszi raguleves masnitésztával
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonló receptek

  • CsirkekrémlevesCsirkekrémleves A csirkekrémleves elkészítéséhez maradék húslevest használunk, vagy gyorsan főzünk húsleves kockából. A finom krémleves változatossá teszi […]
  • Filézett csirkemell faszénparázsonFilézett csirkemell faszénparázson Az előkészületek után kicsit várni kell, amíg a filézett csirkemellet megsütjük a faszénparázson. Nézd meg a receptet, pár hasznos tippet […]
  • Fóliában sült sonkás csirkeFóliában sült sonkás csirke A fóliában sült sonkás csirke könnyen és gyorsan elkészíthető étel, pont olyan, amilyet szeretnek a háziasszonyok. Próbáld ki a finom […]
  • Francia hagymalevesFrancia hagymaleves Francia hagymaleves sajtos pirítóssal tálalva. Ha kipróbálnál egy finom, laktató leves receptet, akkor itt az alkalom!
  • KrumplilevesKrumplileves Krumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele paradicsomot, paprikát, ízlés szerint […]
Posted in Leves receptek and tagged , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × három =