Tavaszi raguleves masnitésztával

Recept:

Az előző napok előétel recept vonulata után a tavaszi raguleves masnitésztával jelenti a változatosságot. A leveshez egy másik, egyszerűen elkészíthető húsleves adja az alapot. Ezt a trükköt már többször alkalmaztuk receptjeinkben, a leveskocka jelentősen felgyorsíthatja az ételeink elkészítését.

A feldarabolt zöldségeket, és borsót kevés olajban, fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük hideg vízzel, és a húsleveskockával felforraljuk. Közben a májakat kettévágjuk, és leforrázzuk. Amikor a zöldséges leves felforrt, hozzáadjuk a májakat, és lassú tűzön készre főzzük. Közben ízlés szerint fűszerezzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és egy levesestálba tesszük. A levesből a hagymát, és petrezselymet kivesszük, majd beleöntjük a tálba.

Hozzávalók

  • 25 dkg csirkemáj,
  • 15 dkg borsó,
  • 1 csokor sárga és fehérrépa,
  • 1 karalábé,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 húsleveskocka,
  • 10 dkg masnitészta,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • ételízesítő,
  • olaj,
  • só.

Tálalás

Levesestálban, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét.

Trükk

A forraláshoz a hagymát egészbe, a petrezselymet csokorba kötve tesszük bele.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × öt =