Szüreti húsosfazék

Szüreti húsosfazék | kedvenc-receptek.huSzüreti húsosfazék receptünket őszi húsosfazékként is szokták emlegetni. A kedvenc-receptek weboldal indulásakor – 2011. novemberében – a téli húsosfazék az elsők között került be a receptek közé. Szüret projektünk keretében mi más lehetne húsosfazekunk, mint a szüreti? Receptünk – amellett hogy húsos – csülkös, káposztás, szalonnás. Ha a nehéz étel receptek gyűjtője, ezt feltétlenül tegye be közéjük!

Szüreti húsosfazék hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 2 db sertésköröm,
  • 20 dkg marhahús,
  • 20 dkg tarkabab,
  • 20 dkg kelkáposzta,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors, só.

Szüreti húsosfazék elkészítése

  1. Az előző nap beáztatott babot 1,5 l hideg vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a marhahúst, szalonnát, a körmöket, és megsózzuk.
  3. A hagymát, és a zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, és kevés forró olajban megpirítjuk, majd a levesbe tesszük.
  4. Őrölt borssal fűszerezzük.
  5. Amikor a húsok puhára főttek, kivesszük a levesből, a körmöket kicsontozzuk, a marhahúst és szalonnát kockára vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
  6. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Recept kategória: Leves receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × egy =