Szőlőcsősz levese

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Szüreti ételeink közül a szőlőcsősz levese nem maradhat ki a kínálatból. Az őszi leves receptek jól illeszkednek a szőlőszedés forgatagához. Így készül: előbb húsgombócokat főzünk, majd a lét besűrítjük.

Szőlőcsősz levese hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 25 dkg burgonya,
  • 15 dkg darált sertéshús,
  • 1 tojás,
  • 12 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1-1 csokor metélőhagyma és petrezselyem,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • őrölt bors, só.

Szőlőcsősz levese elkészítése

  1. A burgonyát káposztareszelőn megreszeljük, és hozzákeverjük a darált húst.
  2. Apróra vágott fokhagymával, őrölt borssal, sóval ízesítjük, majd beletesszük a tojást, és annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  3. Kis gombócokat formálunk, és 1,2 l enyhén sós vízben kb. 15-20 percig főzzük, majd kiszedjük.
  4. A tejfölből és lisztből habarást készítünk, besűrítjük vele a levest, majd néhány percig forraljuk, és a gombócokat visszatesszük a lébe.
  5. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 5 =